Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani: reguli importante pe care trebuie să le știi

Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani, reguli importante pe care trebuie să le știi. Sursa foto: freepik.com
Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani, reguli importante pe care trebuie să le știi. Sursa foto: freepik.com

După 40 de ani, în organism apar procese greu de schimbat, chiar și cu ajutorul specialiștilor.  

Odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul încetinește și, fără a-ți corecta dieta, există riscul de a te îngrășa rapid. Apoi, extrem de greu vei putea slăbi. Iată ce trebuie să facă, dacă ai 40 de ani și vrei să te menții sănătos și tânăr.

Consumă produse din cereale integrale. Chiar dacă înainte nu ți-au plăcut produsele din cereale integrale, ar trebui să încerci să le incluzi în dietă. Nutriționiștii sunt siguri că, pe lângă principalele beneficii pentru organism, produse precum hrișca, fulgii de ovăz, quinoa și grâul dur ajută la menținerea unei greutăți normale. Dacă vei consuma cereale integrale, vei fi sătul mai mult timp și vei avea gustări nesănătoase mult mai rar. Mai mult, puteți folosi produsele din cereale integrale ca feluri de mâncare independente, și nu doar ca garnitură.

Avocado, un super-aliment, plin de vitamine și minerale. Trucuri de la bucătarul Joseph Hadad

Consumă proteine. După 40 de ani, producția de colagen scade brusc, iar organismul are nevoie de mai multe proteine ​​pentru a menține buna funcționare a tuturor organelor. Rareori îi acorzi atenție. Dacă încerci să slăbești, cu siguranță nu te poți lipsi de produse proteice. Încearcă să adaugi în alimentație iaurturi grecești, fructe de mare, nuci și carne. Bineînțeles, nu uita să monitorizezi caloriile, deoarece chiar și cu astfel de alimente sănătoase, poți consuma mai multe calorii decât ai nevoie.

Evită caloriile goale. Uneori nu ai timp pentru un prânz complet și trebuie să apelezi la gustări nu atât de sănătoase. Și multe persoane apelează la fast-food. Merită să reamintim că acești carbohidrații simpli, în cantități mari, nu au niciun beneficiu asupra sănătății? 

Fanii fructelor dulci ar trebui să țină cont și de glucoza din componența lor, deoarece aceasta poate duce la majorarea nivelului zahărului din sânge.  

 

Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre

 

Leguminoasele sunt un aliment de bază pentru multe popoare din întreaga lume. Recent au devenit subiect de controversă, ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă sunt cu adevărat bune pentru sănătatea. 

Leguminoasele sunt o clasă de legume din familia de plante Fabaceae sau Leguminosae care produc o păstaie cu o sămânță în interior. Aceste semințe sunt partea comestibilă a plantei și sunt adesea numite leguminoase.

De ce e bine să-ți speli picioarele seara cu bicarbonat de sodiu

Leguminoasele sunt bune pentru sănătate?

Aceste leguminoase pot include fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia și alunele, printre altele. În general, leguminoasele sunt foarte hrănitoare, fiind considerate o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. De asemenea, sunt bogate în diverse vitamine și minerale importante. De exemplu, 1 cană de linte fiartă conține 18 grame de proteine, 16 grame de fibre, 90% din valoarea zilnică recomandată de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 , 37% din valoarea zilnică a fierului, 17% magneziu și 16% din valoarea zilnică de potasiu.

Drept urmare, leguminoasele sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate. De exemplu, consumul regulat de leguminoase poate ajuta la susținerea funcției imunitare, la scăderea colesterolului cu lipoproteine ​​cu densitate scăzută, la reglarea tensiunii arteriale, la promovarea diversității microbiomului și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

Care sunt dezavantaje leguminoaselor?

În timp ce leguminoasele pot face cu siguranță parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, există unele dezavantaje  ale consumului lor. Acest lucru se datorează faptului că leguminoasele conțin compuși, care pot împiedica organismul să absoarbă  nutrienții.

Acest efect poate fi combătut prin limitarea aportului zilnic de leguminoase sau prin înmuierea, gătirea și fermentarea acestora înainte de consum. Anumite leguminoase, cum ar fi fasolea, pot provoca balonare și flatulență. Cu toate acestea, experții spun că înmuierea lor înainte de a le mânca sau a le include în dietă poate ajuta la reducerea riscului de disconfort digestiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel