EXCLUSIV  Cum putem transforma dieta din calvar în stil de viață. Șerban Damian: Dacă ajungi să fii convins că e important, deja ai făcut un pas înainte

FOTO: Freepik @standret
FOTO: Freepik @standret

Dr. Șerban Damian a vorbit în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe despre dieta corectă, dar și despre cele mai frecvente greșeli făcute de cei care vor să obțină rezultate miraculoase.

Dr. Șerban Damian a explicat ce reprezintă o dietă corectă, în contextul  în care un număr tot mai mare de oameni caută dieta rapidă, dar care poate să nu fie și cea mai sănătoasă și să pună în pericol viața, prin privarea de nutrienți și proteine.

"Există principii de la care pornim. În primul rând să nu ne gândim că în termeni de dietă, adică principii stricte, că ne restricționăm de la anumite alimente.Trebuie să ne gândim la un stil de viață sănătos, la un set de atitudini pe care să le avem în fața alimentației în așa fel încât să ne menținem o greutate optimă sau să scădem în greutate, dacă este cazul”, a explicat dr. Șerban Damian, medic nutriționist, în exclusivitate, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DCNews și Spectacola.

Dieta, ca stil de viață

”Ținutul dietelor nu face parte din lucrurile pe care le agreez. Vorbim de schimbarea stilului de viață. În primul rând, o persoană dacă vrea să facă ceva corect, trebuie să se autoeduce, să înceapă să cunoască lucrurile necesare care caracterizează un stil de viață.

Iar asta se poate face în diverse moduri. Există cărți, cursuri, specialiști la care poți apela. Chiar și internetul, în partea lui bună și corectă, te poate consilia, pentru că  dacă începi să te documentezi din surse bune și corecte, ceața începe să dispară și îți dai seama ce ar trebui să faci, lucruri simple, adică să iei micul dejun. 

Lipsa micului dejun este o problemă frecvent întâlnită. Dacă ajungi să fii convins că e important să ai mese regulate de-a lungul unei zile, deja ai făcut un pas înainte”, a mai spus medicul.

Care este cea mai frecventă greșeală făcută la dietă

"Cea mai frecventă greșeală este restricția mare, adică își reduc aportul caloric într-o manieră care nu poate fi sustenabilă pe termen lung. Este principala greșeală, că se reped spre cea mai drastică dietă în speranța de a da jos kilograme multe, deodată. (...) 

O astfel de dietă nu are șanse să dureze pe termen lung și nu produce decât frustrare și conduce la eșec. Apoi, oamenii renunță, nu mai au răbdare să înceapă alte diete.

O altă greșeală ar fi a merge către restricții în ceea ce privește categoriile de alimente. Să scoatem toate alimentele bogate în carbohidrați, să renunțăm complet la grăsime (...)   Se pierde ideea de varietate, ideea de de diversitate în alimentație, așa cum ar trebui să fie în mod corect.

Sunt două din cele mai frecvente greșeli.

Poți să consumi și preparate sărate, dulci, nu contează. Important e ce conțin. Dacă un preparat sărat este fast-food, plin de grăsime, atunci clar nu e un preparat bun.

Trebuie să ne ferim de excese. Excesul de sare face rău, știe toată lumea că există o corelație cu bolile de inimă, hipertensiunea arterială.

  Excesul de dulce provenind din zaharuri simple, iarăși nu e bun. Duce la creștere în greutate, probleme metabolice.

În viață avem nevoie și de dulce, și de sărat, și de puțin acru, și de puțin amar, de toate în astfel încât să ne putem trăi viața cu plăcere, dar cu moderație",  a mai spus dr. Șerban Damian, medic nutriționist.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel