Covid-19: Calitatea măștilor de protecție minimizează riscul de infectare

Foto: https://www.nursetogether.com/
Foto: https://www.nursetogether.com/

Calitatea măștii de protecție are legătură directă cu infectarea cu coronavirus pentru personalul medical.

Calitatea măștilor de protecție folosite de personalul medical determină în mare parte diferențe ale riscului de infectare cu coronavirus, se arată într-un studiu făcut de Sistemul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie, potrivit BBC. Astfel, purtarea unei măști performante precum cele de tipul FFP3 poate oferi protecție de până la 100% împotriva contractării bolii.

În schimb, există o șansă mult mai mare de îmbolnăvire pentru personalul medical care folosește măști de protecție standard chirurgicale. Organizațiile profesionale din Marea Britanie au făcut campanie pentru ca medicii să primească echipament de protecție personală mai avansat.

Cum a fost realizat studiul

Informațiile au fost adunate în timpul unui program de testare pentru Covid-19 la Trustul de Fundații al Spitalelor Universitare Cambridge, iar rezultatele au fost publicate într-o lucrare deocamdată timpurie care nu a fost verificată încrucișat de oamenii de știință.

Pentru anul 2020, spitalele britanice au urmărit metodologia națională care stipulează că personalul medical trebuie să poarte măști chirurgicale în unitățile sanitare, cu excepția unor cazuri extrem de limitate. Chiar dacă sunt o barieră pentru fluide, aceste măști nu se pliază perfect pe față și nu sunt făcute să izoleze aerosolii infecțioși, acele particule de virus foarte mici care pot rămâne în aer ceva vreme. Acești aerosoli sunt acceptați universal drept sursă de infectare cu coronavirus.

Riscul de infecție cu măști normale, de 47 de ori mai mare decât cel cu măști FFP3

Studiul a descoperit că personalul care se îngrijea de pacienți Covid-19 în zone „roșii” aveau un risc de 47 de ori mai mare să contracte boala decât cei care lucrau în zone „verzi”. Aici este vorba despre secțiile spitalelor.

Cercetătorul care a condus studiul, dr. Mark Ferris, a spus că medicii s-au infectat cu coronavirus în ciuda faptului că au făcut tot posibilul să respecte măsurile de protecție împotriva bolii. De când al doilea val de Covid-19 a început în decembrie 2020, managerii spitalelor Cambridge au luat decizia de a oferi măști mai bune în zonele „roșii”. „Singurul lucru care mai rămăsese de făcut era înlocuirea cu măști FFP3”, a transmis dr. Ferris. Acestea sunt mai strânse pe față și sunt rezistente la aerosoli, astfel că nivelurile de infecție au scăzut la nivelul medicilor din zonele „verzi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel