Coreea de Sud va găzdui ediţia inaugurală a Campionatului cluburilor din Asia

Coreea de Sud va găzdui ediţia inaugurată a Campionatului cluburilor din Asia la fotbal feminin, care va reuni la start cele mai bune echipe din regiune, a anunţat vineri Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), citată de agenţia Reuters.

Cluburile Nippon TV Beleza din Japonia, Jiangsu Suning din China şi Melbourne Victory din Australia se vor alătura formaţiei sud-coreene Incheon Hyundai Steel Red Angels la acest turneu, care se va desfăşura în perioada 26-30 noiembrie.

"Fotbalul feminin a fost întotdeauna o parte integrantă a programelor de dezvoltare ale AFC, iar succesul remarcabil al echipelor noastre subliniază progresele incredibile pe care Asia continuă să le facă în fotbalul feminin mondial", a precizat preşedintele Confederaţiei asiatice, şeicul Salman bin Khalifa, într-un comunicat.

În timp ce fotbalul masculin din Asia este deseori în urma naţiunilor fanion din Europa şi America de Sud, continentul se mândreşte în schimb cu performanţele părţii feminine a sportului cu balonul rotund.

Japonia a cucerit Cupa Mondială feminină în 2011, iar China a disputat finala ediţiei precedente, în 1999. în timp ce echipele din estul continentului au câştigat, de asemenea, titlurile la Cupele Mondiale feminine rezervate categoriilor U17 şi U20

Melbourne Victory, actualul lider al campionatului Australiei, va da lovitura de start a turneului, urmând să înfrunte gazdele de la Incheon, campioane naţionale în ultimele şase sezoane, pe 26 noiembrie, zi în care este programată şi partida dintre Jiangsu Suning şi Nippon TV Beleza.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel