Copa America - Federaţia argentiniană se plânge de ''enorme erori de arbitraj''

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a trimis, miercuri, o scrisoare de nemulţumire la Conmebol, după "gravele şi enormele erori de arbitraj" care ar fi penalizat, în opinia sa, echipa lui Messi în meciul pierdut în faţa Braziliei (2-0) în semifinalele Copei America, informează AFP.

Şeful federaţiei argentiniene, Claudio Tapia, a trimis o lungă scrisoare de şase pagini lui Alejandro Dominguez, preşedintele Conmebol, instanţa care gestionează fotbalul sud-american.

Această scrisoare a intervenit după declaraţiile căpitanului argentinian Lionel Messi în urma eliminării selecţionatei "Albiceleste", care a criticat arbitrajul ecuadorianului Roddy Zambrano şi forul tutelar sud-american al fotbalului.

"Ei s-au uzat să fluiere prostii la această Cupă, greşeli grave, iar azi nici nu au consultat VAR, dar bun, Brazilia juca pe teren propriu, are multă putere la Conmebol şi asta complică lucrurile", a declarat Messi, marţi, pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.

El a fost susţinut de Tapia în scrisoarea sa, care denunţă faptul că "arbitrul a omis nejustificat să utilizeze VAR la cel puţin două acţiuni concrete care au influenţat clar rezultatul final, iar acest meci Brazilia - Argentina a pus la îndoială principiile eticii, cinstei şi transparenţei".

Federaţia argentiniană a criticat, de asemenea, prezenţa pe stadionul Mineirao, marţi, a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, "care nu a trecut neobservată nici pentru jucători, nici pentru oficiali, nici pentru public, întrucât manifestările sale politice au fost evidente pe toată durata jocului", conform AFA.

Selecţionata Braziliei s-a calificat în finala turneului Copa America, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Argentinei, în marele derby al fotbalului sud-american (Superclassico), disputat marţi seara pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte, în faţa a 55.947 de spectatori.

Brazilia va disputa astfel o nouă finală în Copa America după o pauză de 12 ani, urmând să înfrunte duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, selecţionata Peru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel