COD GALBEN  COD GALBEN 22 august 2021. Meteorologii, avertizări

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ceață valabilă duminică dimineața în județul Harghita.

Meteorologii spun că este ceață groasă duminică dimineața, în județul Harghita. Specialiștii vorbesc despre „ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri”.

Fenomenul se produce în zona depresionară și în regiunile joase din județul Harghita. Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 9.00.

Ceața din centrul țării le provoacă probleme șoferilor deoarece cauzează reducerea vizibilității chiar și sub 50 de metri. Polițiștii le recomandă șoferilor să conducă cu prudență, să păstreze distanță față de celelalte mașini și să nu frâneze brusc.

Vremea în România pe regiuni 

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vor fi reprize de caniculă și de ploaie în toate regiunile țării. Cel mai cald va fi în sud-vest, iar cantitățile cele mai mari de precipitații vor fi la munte.

În Banat, în perioada 20 – 25 august se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime, în general, de 31...33 de grade și minime în jur de 16 grade. Spre finalul lunii august este posibilă o scădere ușoară de temperatură, până spre 28 de grade. În 17 august instabilitatea atmosferică se va manifesta în toată regiunea, prin averse locale, ce pot fi însemnate cantitativ, apoi până în 24 august, probabilitatea pentru ploi va fi relativ redusă. Un alt interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august.

În Crișana, spre finalul lunii august este posibilă o scădere a valorilor de temperatură, spre maxime în jur de 27 grade și minime de 12...13 grade, fiind un regim termic normal pentru această perioadă.

În Transilvania, în perioada 20 – 25 august se va încălzi, până la valori maxime, care vor fi în medie de 28 de grade și minime în jur de 13 grade, iar spre finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate maxime ușor mai coborâte, în jur de 25 de grade și minime, în medie de 10...11 grade. 

În Maramureș, vremea se va încălzi în perioada 20 – 25 august, astfel că, în medie se vor atinge maxime de 28 de grade și minime de 13...14 grade, iar spre finalul lunii este posibilă o scădere ușoară de temperatură.

În Dobrogea, până în 19 august vremea va fi în general călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii, însă temperaturile maxime vor atinge doar izolat 34...35 de grade, iar minimele vor avea o medie regională de 19...21 de grade. Răcorirea vremii se va resimți și în această regiune după mijlocul săptămânii, când sunt estimate maxime, în medie de 27...29 de grade, valori ce se vor menține fără variații semnificative, până aproape de finalul lunii august. Minimele termice din această perioadă se vor încadra într-un ecart mediu de 16...18 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel