Cine este cel mai bogat om din Europa și cu ce se ocupă? Afacerile sale au prosperat în pandemie

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Bernard Arnault conform Forbes este cel mai bogat om din Europa și al treilea din lume: biografia și moștenirea celebrului antreprenor francez care activează în sectorul luxului.

Cel mai bogat om din Europa la acest moment ar fi Bernard Arnault, celebrul magnat francez al sectorului de lux care în ultimii ani a fost asociat și cu o posibilă achiziție de la AC Milan, potrivit revistei Money.

Acesta este răspunsul clasamentului anual realizat de Forbes cu privire la cei mai bogați bărbați din lume: în acest clasament special, Bernard Arnault ar fi al treilea în spatele lui Elon Musk și al șefului Amazon Jeff Bezos .

Potrivit revistei americane de specialitate, Arnault în acest 2022 ar putea conta pe o avere personală de 158 de miliarde de dolari. Gigantul LVMH al cărui prim acționar și CEO, în 2021, în ciuda pandemiei, a reușit să factureze 64,2 miliarde de euro, o creștere de 44% față de 2020 și 20% față de 2019.

Să aruncăm o privire la biografia și viața privată a magnatului francez.

Bernard Arnault: moștenirea celui mai bogat om din Europa

Bernard Arnault este cel mai bogat om din Europa și al treilea din lume conform Forbes. Proprietarul unor companii de lux precum Louis Vuitton și Moet & Chandon prin holdingul LVMH s-ar lăuda în prezent cu active de 158 de miliarde de dolari, în creștere față de 150 de miliarde de dolari la începutul anului 2021.

Averea sa a cunoscut un impuls record în ultimele luni datorită creșterii acțiunilor LVMH: se estimează că creșterea bursierei i-a adus lui Arnault 600 de milioane de dolari într-o singură zi.

În consecință, pandemia nu ar părea să-și fi afectat afacerile: dacă LVMH a înregistrat o cifră de afaceri de 53,7 miliarde de euro în 2019, în 2021 veniturile grupului au crescut la 64,2 miliarde.

Biografia

Bernard Arnault s-a născut pe 5 martie 1949 la Roubaix, Franța, unde a urmat liceul local și apoi și-a continuat studiile la Ecole Polytechnique.

În 1971 a început să lucreze ca inginer în afacerea de familie specializată în construcții, Ferret-Savinel. Bernard își convinge tatăl să vândă afacerea pentru a o transforma într-o companie de promovare imobiliară, Férinel, angajându-se astfel în afacerea cu apartamente turistice și dând dovadă de o mare perspectivă și inițiativă încă de când era băiat.

În 1978, Bernard i-a succedat tatălui său în conducerea lui Férinel și a devenit președintele acestuia, dar preluarea acestuia a fost oprită când socialiștii francezi au venit la guvernare în 1981 cu Mitterand.

Acest lucru îl forțează pe Arnault și familia sa să se mute în Statele Unite.

Chiar și peste ocean, Bernard reușește să-și mențină și să-și crească capitalul: construiește condominii în Palm Beach, Florida, pentru a crea o sucursală americană a companiei sale. După numai doi ani, în 1983, de îndată ce socialiștii francezi trec la o politică mai conservatoare, Arnault decide să se repatrieze în Franța.

Întoarcerea acasă și începutul urcușului

Înapoi în Franța, Bernard reușește să achiziționeze Boussac Saint-Frères, o companie de textile care făcuse faliment și sursă de ciocniri politice intense.

Pentru deținerea grupului, Arnault investește 15 milioane de dolari și pune în pericol o mare parte din activele acumulate de-a lungul anilor. Datorită acestei operațiuni, îl întâlnește pe Antoine Bernheim, cel care îl va îndruma.

Bernheim reușește să obțină restul de 80 de milioane de dolari necesari pentru a deține grupul Boussac, atrăgând totodată multe proteste și nemulțumiri și fiind nevoit să ramburseze o parte din cele 51,5 milioane de euro de care beneficiase la cererea Comisiei de la Bruxelles.

În 1985 a devenit CEO al brandului Christian Dior. Din acel moment, a urmat o cale în continuă ascensiune.

În 1988, magnatul francez a preluat controlul asupra LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy), devenind primul său acționar, iar în anul următor acționar majoritar.

Viața privată și filantropia

Arnault s-a căsătorit de două ori. Din 1973 până în 1990 a fost soțul Annei Dewavrin, mama a doi dintre cei cinci copii ai săi: Delphine și Antoine. În 1991 s-a căsătorit cu Hélène Mercier-Arnault, actuala sa soție, o pianistă excelentă cu care i-a avut pe Rimowa, Frédéric și Jean.

Există, de asemenea, numeroase donații către lumea artei și angajamente filantropice pentru Salvați Copiii, Fundația pentru spitale din Paris și Fundația Princess Grace din Monaco.

În timpul crizei de coronavirus, trei dintre fabricile sale de parfumuri au fost convertite pentru a produce dezinfectant pentru mâini, care a fost apoi distribuit gratuit sistemului de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel