Cartofii sunt printre alimentele de bază din bucătărie. Îi putem pregăti în variate moduri: prăjiți, copți, fierți, iar lista poate continua la nesfârșit. Dar oare exista o modalitate ușoară de a-i curăța mai repede de coajă?
Cartofii provin din America de Sud și abia în secolul al XVII-lea au ajuns în Europa. Au devenit rapid populari, iar, în zilele noastre, nu ne putem imagina viața fără ei.
Atunci când gătiți cartofi, faceți de obicei mai multe porții. Prin urmare trebuie să-i curăți de coajă. Acest lucru nu costă doar timp, dar adesea și nervi.
Amestecă trei roșii cu făină. Veți obține o pâine delicioasă și super moale. Copiii o vor adora
Însă există o soluție care te va scăpa cu ușurință de această problemă! Așa veți reuși să curățați o oală întreagă de cartofi.
În loc să cureți cartofii înainte de a-i găti, ceea ce necesită timp și nervi, pur și simplu îi fierbi cu tot cu coajă.
Sparanghel cu cartofi noi: o cină, plină de vitamine, pentru toată familia
Pentru a decoji repede un cartof fiert, mai întâi, tăiaţi de jur împrejur, pe o linie orizontală, coaja, nu foarte adânc. Apoi, cartofii astfel crestaţi trebuie puşi într-o oală. Lăsaţi oala pe foc, adăugaţi apă şi aşteptaţi să dea în clocot.
După ce cartofii au fiert, scurgeți apa. Turnați peste cartofii fierți apă rece. La final, tot ce mai aveţi de făcut este să curăţaţi uşor, cu mâna, coaja de pe ei, care se va desprinde foarte uşor.
Cheesecake ușor cu iaurt, fără coacere. Adaugă acest fruct pentru un gust și mai bun
Ce poate fi mai ușor de atât! Cel mai bine este să împărtășiți acest lucru cu prietenii și cunoștințele dvs. pentru a le ușura viața!
Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular
Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.
Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă. Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu