Ce se întâmplă în corpul tău dacă ești vaccinat și faci Covid-19, comparativ cu un om nevaccinat

Franța, fără sancțiuni pentru cei cu vaccinare în fals (pexels)
Franța, fără sancțiuni pentru cei cu vaccinare în fals (pexels)

Oamenii reacționează diferit la infecția cu noul coronavirus, în funcție de următoarea situație: sunt sau nu vaccinați.

Cei vaccinați transmit virusul mai puțin

Vaccinurile reduc transmiterea: probabilitatea de infectare scade dacă vorbim de cazul unei persoane vaccinate. Există mai multe studii care arată că persoanele vaccinate sunt contagioase mai puține zile decât persoanele nevaccinate, deoarece elimină virusul mai devreme.

Potrivit unui studiu privind varianta Delta, publicat în New England Journal of Medicine, persoanele vaccinate elimină virusul din corpul lor în aproximativ cinci zile, comparativ cu șapte zile pentru persoanele nevaccinate. Așadar, la persoanele vaccinate, virusul nu este complet eliminat, dar capacitatea de transmitere scade.

Ne îmbolnăvim diferit


Există o mulțime de dovezi care arată că persoanele vaccinate au o șansă mult mai mică de a face COVID-19 în formă severă și au o șansă mult mai mică de spitalizare și deces.

Două studii au fost efectuate în Marea Britanie privind relația dintre varianta Omicron, vaccinare și riscul de spitalizare. Ambele au constatat o reducere semnificativă a riscului de spitalizare pentru cazurile de Omicron, după trei doze de vaccin, comparativ cu cei care nu au fost vaccinați.  Din păcate, imunitatea produsă de infecția naturală nu este de lungă durată și durează probabil două-trei luni. Conform BBC, aproape în mod similar se întâmplă cu protecția oferită de vaccinuri, întrucât scăderea anticorpilor a dus la necesitatea dozei trei. Faptul că virusul generează noi variante influențează probabil și această scădere a protecției și creșterea reinfecțiilor.

Este clar că vaccinurile nu previn infecția 100% pentru că virusul reușește să se înmulțească, adică nu oferă imunitate sterilizantă. Cu toate acestea, datorită lor, severitatea și mortalitatea bolii și spitalizările au fost reduse considerabil. În plus, într-o anumită măsură, vaccinurile reduc gradul de transmitere a virusului, așa cum am văzut anterior.


Perspectiva de a obține vaccinuri mai complexe, care pe lângă faptul că ne protejează împotriva bolilor grave, elimină virusul și previn contagiunea, se deschide ca una dintre cele mai optimiste soluții în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel