Ce poți mânca în loc de ouă: sfatul nutriționistului

Fotografie de la Jane Doan/ Pexels
Fotografie de la Jane Doan/ Pexels

Ouăle sunt un aliment foarte hrănitor și foarte important pentru organismul nostru, totuși nu toată lumea poate sau preferă să le mănânce. Un nutriționist Mariniello ne sugerează cu ce putem să le înlocuim.

Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente. Multă vreme demonizate pentru că erau considerate surse bogate de grăsimi și colesterol, în ultimii ani au fost integrate în alimentația sănătoasă datorită proprietăților lor nutritive.

De fapt, acest aliment este o sursă importantă de proteine ​​nobile cu o valoare biologică ridicată (adică care conține toți aminoacizii esențiali), vitamine (inclusiv vitaminele A și D), fier, fosfor și calciu, potrivit Today.

Prin urmare, este un aliment extrem de nutritiv esențial pentru sănătatea noastră. Studiile au arătat că nu contribuie absolut la creșterea colesterolului din sânge, nici pe departe. Din acest motiv se recomandă consumul a 1 până la 4 ouă pe săptămână, în funcție de nevoile nutriționale ale subiectului individual.

Cu toate acestea, nu tuturor le place să le mănânce sau pot. Gândiți-vă la cei care suferă de alergii, persoanele cu hipercolesterolemie familială sau alte tulburări genetice asociate cu metabolismul colesterolului: acești oameni trebuie să fie foarte atenți în limitarea consumului. 

Și apoi sunt cei care aleg să adopte o dietă, precum vegetarianismul, care nu include niciun produs derivat din animale, deci nici măcar ouă și lapte. Tuturor celor care trebuie sau preferă să limiteze consumul de ouă în alimentație, nutriționistul Fabio Mariniello le propune câteva alternative valabile.

Cu ce putem înlocui ouăle

Potrivit nutriționistului nu există doar un singur aliment care să aibă toate proprietățile nutriționale ale ouălor. Prin urmare, este necesar să se facă asocieri alimentare, care implică adesea combinarea unei proteine ​​animale/vegetale cu o legumă.

Pentru omnivore:

- Ficat la tigaie, pentru a furniza proteine, vitaminele A si D, însoțit de spanac pentru a oferi săruri minerale.

- Macrou proaspăt, pentru componenta proteică și parte din vitamine, însoțit de morcovi și broccoli aburiți.

Pentru vegetarieni:

- Fondue Taleggio cu mazăre proaspătă și varză roșie.

- Salată de ardei, bucăți de ricotta proaspătă, semințe de chia și nuci.

Pentru vegani:

- Tofu cu varză de Bruxelles și cremă de varză cu un strop de spirulină, cu ulei de in crud pentru dressing

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel