EXCLUSIV  Când vin viscolul și gerul? Elena Mateescu, director ANM, anunț despre vremea rea - VIDEO

Prognoză meteo
Prognoză meteo

Vremea în decembrie 2019 nu s-a dovedit a fi una de iarnă, însă echilibrul naturii spune că după acest episod va veni și frigul, chiar gerul în anumite zone ale României, după cum ne-a dezvăluit Elena Mateescu, directorul general ANM.

Conform directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie, starea de echilibru impune ca după episoadele calde să vină, ciclic, și cele reci sau chiar foarte reci. Când și unde așteptăm epidoade de ger și ninsori, ne spune Elena Mateescu, într-un interviu pentru DC News:

”După această perioadă, trebuie să se echilibreze vremea și această căldură acumulată se traduce printr-un episod sever de vreme. Fiecare perioadă foarte călduroasă a fost, aproape matematic, un ciclu, deci urmată de o răcire pentru că instabilitatea atmosferică poate să devină elementul cheie în următoarea perioadă”, a explicat Elena Mateescu.

Mai ales săptămâna 30 Decembrie - 6 Ianuarie, față de ultimele rulări ale săptămânii trecute, aduce o schimbare în ceea ce privește informațiile meteorologice și anume faptul că pentru zone de munte, în special, vorbim de temperaturi medii săptămânale sub normele climatologice, adică mai frig, și în rest temperaturi apropiate de normal.” a mai spus ea.

”Și până la urmă, pentru luna ianuarie, când vorbim de temperaturi normale, vorbim la nivelul României de temperaturi de -2 grade Celsius”, a completat directorul ANM.

Răcirea va începe în zilele de 23-24 Decembrie, cu precipitații în majoritatea regiunilor. Amănunte în interviu:

VIDEO

Citește și: Va ninge de Crăciun? Ce spune Elena Mateescu, director ANM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel