Când vin ninsorile în România. "Gerarul nu mai e Gerar"

Meteorologul Silviu Grigore a vorbit despre vremea din următoarea perioadă și a spus când vin ninsorile în România.

"Ninge în weekend. Ninsoarea începe de mâine după-amiază. Vin ninsori viscolite, stratul de zăpadă mai crește mâine, mâine noapte și duminică. Vom avea ninsori chiar și duminică seara spre luni, ninsori viscolite spre 70-90 km/oră în Maramureș, Crișana, Transilvania, iar spre sudul țării vor fi precipitații mixte, cu ploaie, cu transformare în lapoviță și cu depuneri de polei", a declarat Silviu Grigore, în direct la România TV.

Radiație terestră nocturnă

 

"În ceea ce privește zilele următoare, șansele de precipitații sunt destul de mici, dar ne atrag atenția. Mâine dimineață, urmare a faptului că în estul Transilvaniei va fi și radiația terestră nocturnă intensă și se formează acele inversiuni termice. Radiația terestră nocturnă înseamnă că pământul se răcește peste noapte, atunci când nu e radiație solară. Cei doi factori combinați vor face ca mâine dimineață să fie temperaturi spre minus 15, minus 16 grade în Estul Transilvaniei", a spus meteorologul.

Gerarul nu mai e Gerar

 

"Gerul vine, dar nu de Bobotează, pentru că, urmare a faptului că se înorează, temperatura scade mai puțin în nopțile următoare și nu va fi ger de Bobotează, dar va fi de Sfântul Ion pentru că, iată, această masă de aer rece care vine în spatele frontului ce aduce precipitații, face ca temperatura să scadă începând de duminică, adică mâine maxime între 2 - 12 grade, duminică doar între 0 - 6 grade, luni de la minus 4, la cel mult 6 grade, în Oltenia. Pentru că norii de retrag marți, de Sfântul Ion, temperatura scade până aproape de minus 18 grade", a adăugat Silviu Grigore.

"Gerarul nu-și mai merită numele de Gerar pentru că temperaturile vor crește în săptămânile următoare", a afirmat el.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26