Ştiai că te poţi bronza cu bere?
Bronzul e frumos. O piele bronzată face ca hainele albe să arate splendid în zilele de vară, la fel şi machiajul în cazul doamnelor şi domnişoarelor. Mai nou, nu doar la soare sau sub lampa de la solar ne putem bronza, ci... şi cu bere, o alternativă mai ieftină chiar şi decât sprayurile şi produsele cosmetice profesionale pentru bronzat. Cel puţin aşa se vehiculează pe Tik Tok, unde mii se fete, cele mai multe adolescente, se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant.
@beautyblira_ Tanning tip???? #fyp #fypシ #kosova #kosovatiktok #idea #tanningtips #summer #summervibe ♬ Ma colombe - Nej
Tinerii riscă să dezvolte cancer de piele după ce febra „bronzatului cu bere” a cuprins întreg internetul iar trendul se răspândeşte cu repeziciune. În loc de protecție solară, tinerii s-au gândit să folosească bere, motivând că este mult mai ieftin decât celelalte variante şi, în plus, rezistă. De ce e atât de riscant să te bronzezi cu bere?
Zaharurile și acizii din componența berii ajută la închiderea la culoare a pielii, în timp ce antioxidanții păstrează „pielea fină și întinerită”. Cel puțin cu asta se laudă cei care au încercat noua modă de pe TikTok.
Însă experții susțin că nu există „dovezi științifice” care să ateste ceea ce declară fanii „bronzatului cu bere”. În plus, metoda poate fi destul de riscantă. În cel mai fericit caz, poate cauza arsuri solare și îmbătrânirea prematură a pielii. Dar, folosită în exces, banala bere pe piele poate duce la apariția melanomului, potrivit experţilor citaţi de Daily Mail.
Doctorul Maham Khan, un dermatolog de la Clinica Cadogan din Londra, atrage atenția asupra acestui trend "nesănătos" și e de părere că trebuie avut grijă atunci când preluăm proceduri cosmetice sau medicale din online. „În calitate de dermatolog care tratează zilnic pacienți cu cancer de piele, trebuie să trag un semnal de alarmă în privința trendului de pe TikTok de bronzare cu bere”, a declarat specialistul.
„Simpla aplicare a berii pe corp în vederea bronzării accentuate n-are nicio dovadă științifică. Mai mult, nu asigură nicio protecție împotriva razelor solare, care fac rău pielii. Radiațiile UV sunt cancerigene și contribuie din plin la distrugerea pielii prin arsuri solare, îmbătrânire prematur și un risc crescut de apariție a cancerului de piele, inclusiv a melanomului”, a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu