Bogdan Chirieac, despre un guvern minoritar condus de Ciucă și susținut de PSD: O struțo-cămilă oribilă. România, în criză profundă

Bogdan Chirieac, despre un guvern minoritar condus de Ciucă și susținut de PSD: O struțo-cămilă oribilă. România, în criză profundă / Foto: Facebook Guvernul României
Bogdan Chirieac, despre un guvern minoritar condus de Ciucă și susținut de PSD: O struțo-cămilă oribilă. România, în criză profundă / Foto: Facebook Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele guvernului minoritar condus de Nicolae Ciucă. 

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit la Realitatea Plus despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier al României.

Întrebat dacă această nominalizare compromite Armata, analistul Bogdan Chirieac a răspuns: ”Nu. Domnul Ciucă este acum om politic. Ca militar al Armatei nu avea ce să caute în politică. De altfel, declarația sa din 2018 este identificatoare, faptul că și-a încălcat cuvântul și a intrat în politică este problema domniei sale, dar n-aș mai amesteca Armata aici. Mă rog, Armata, biserica și puținele repere pe care le mai avem și noi. Europa s-a întrebat de ce un militar de rang înalt este pus în funcția de prim-ministru. Asta, militarul și omul politic sunt meserii diferite. Nu întâmplător în Europa foștii miniștri sau foștii generali de rang înalt nu sunt numiți nici măcar miniștri ai Apărării. Ministrul Apărării este un om politic. A, el candidează și este ales primar, e ales președinte, e altceva, dar cu numirea nu e în regulă. Ne dăm seama de situația de dezastru din România de astăzi, mai punem și un militar prim-ministru”. 

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar putea distruge încrederea românilor în Armată, analistul politic a spus că România ar trebui să se întoarcă la "logica democratică". 

"Eu nu aș merge până aici că nu știu dacă președintele a reușit ceva. Am înțeles că realizarea din primul mandat a fost să dea jos Guvernul PSD, acum în mandatul doi încearcă să pună PSD cumva la guvernare, fără să fie la guvernare, dar să voteze. Până nu ne întoarcem la logica democratică și facem tot felul de înțelegeri pe sub masă, România va fi într-o criză profundă.", a spus Chirieac.

Chirieac, despre Guvernul Ciucă: O struțo-cămilă oribilă

Bogdan Chirieac susține că PSD ar trebui să fie lăsat să încerce să formeze un nou Guvern pentru că a luat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare.

"În mod normal, PSD, care a câștigat alegerile în anul trecut, trebuie să primească mandatul de creare a guvernului. Dacă reușește să își formeze o majoritate, foarte bine, să conducă PSD-ul. Dacă nu reușește și s-a încercat Ionescu cu Popescu, fără Vasilescu, cum au făcut dânșii acum, te duci la alegeri anticipate. Așa funcționează democrația, struțo-cămilele astea oribile, că pun un premier fost militar, cu guvern PNL și UDMR, dar sprijinit în Parlament de PSD sau PSD-ul care a câștigat alegerile să nu primească premierul, da să primească 2-3 portofolii acolo, toate lucrurile astea sunt imposibile. În momente ca acestea foarte grave, prin care trece România astăzi, cel puțin prin prisma numărului uriaș de morți, trebuie să te duci la esența democrației, la Constituție, la alegeri și la umanitate, Dumnezeule mare. Deci vă dați seama că o struțo-cămilă, care e Guvernul PNL-UDMR, sprijinit de PSD nu are șanse să reziste? Fiindcă alegătorii PSD și aleșii PSD vor face permanent presiuni asupra liderilor de la București: "De ce comiteți aceste fapte?". În partea cealaltă, ca PSD să încerce să formeze Guvernul, alegătorii PNL se vor întreba: "Domnule, dar de ce îi sprijiniți pe PSD că în campanie ne-au spus că sunt cei mai mari dușmani, că au distrus România, ce Dumnezeu faceți aici?". Trebuie să faci ceea ce e logic și normal. PSD a câștigat, dă-i mandat să încerce să formeze guvernul, nu reușește, singura șansă care mai rămâne sunt alegerile anticipate. Să rămână Guvernul Cîțu interimar până la anticipate.", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel