Basescu – aproape de victorie în lupta cu poporul român

Miercuri, Comisiile de specialitate reunite ale Camerei si Senatului au hotarat, la diferenta de un vot, ca punctul 6 din Strategia Nationala de Aparare, care considera presa ca pe o amenintare la adresa securitatii nationale sa fie mentinut. Practic, orice jurnalist va putea fi monitorizat oficial in Romania precum suspectii din Al-Qaida. Votul s-a desfasurat, de altfel, pe fondul publicarii stenogramelor convorbirilor dintre Sorin Ovidiu Vantu si numerosi jurnalisti, intre care si subsemnatul.

Regimul Basescu e pe cale sa reuseasca ceea ce e inadmisibil in orice stat de drept: sa lichideze presa libera.

De la inceputul celui de-al doilea mandat prezidential, regimul Basescu a supus presa de opozitie si, in special, posturile tv Realitatea si Antena3 unor presiuni si abuzuri economice de neimaginat. Cum trusturile de presa nu au intrat totusi in faliment s-a trecut la o alta etapa: decredibilizarea presei tot prin presa, cu largul concurs al institutiilor de forta ale statului: Serviciile si Parchetul. Convorbiri private dintre Vantu si prieteni sau angajati ai trustului sau au fost facute publice si comentate in sensul in care “ iata cum intelege mogulul sa faca presa ”, “iata ce urat vorbeste”, “iata cum isi trateaza oamenii”.

Refuz sa comentez continutul acestor stenograme din simplul motiv ca ele sunt chestiuni private, in ele neexistand niciun fel de infractiune sau vreo incalcare a legii. Oricum, de comentarii se ocupa Andreea Pora si Radu Moraru.

Important mi se pare insa altceva: cum se face ca intelighentia romaneasca si societatea civila nu au sarit in sus fata de abuzul de a fi date publicitatii convorbiri private ce nu au vreo legatura cu o cauza penala? Cum se face ca un asemenea act securistic fara precedent in ultimii 20 de ani nu a provocat legarea cu lanturi de poarta palatului Cotroceni a celor care vaneaza securisti de la prabusirea lui Ceausescu incoace? Cum se face ca in Parlament partidele de opozitie nu au cerut o comisie de ancheta? Simplu: romanilor incepe din nou sa le fie frica.

Usor, usor Traian Basescu va castiga batalia cu propriul sau popor. El mizeaza pe aceiasi factori care l-au facut si pe Nicolae Ceausescu cel mai puternic dictator din Europa. Astfel, fie a cumparat cu functii,  fie a decredibilizat intelighentia, a intarit si si-a supus neconditionat Serviciile si Parchetul, foloseste mijloace de propaganda si manipulare ce i-ar face invidiosi pe scanteistii de altadata. Mai presus de orice, a reusit sa strecoare din nou frica in mintile romanilor. In Romania lui Basescu, nimeni nu mai vorbeste liber la telefon de teama ascultarilor. In curand, nimeni nu va mai vorbi liber nici acasa, la birou, in masina, la intalnirile cu prietenii.

Astazi, Traian Basescu e respins de 91% dintre romani. Ceausescu era in ’83 mult mai simpatizat decat astazi Basescu.

Si totusi, in halul in care este astazi Romania, Basescu e pe cale sa obtina o victorie asupra poporului roman, asa cum Ceausescu nu a reusit vreodata…

Citeşte şi:

Ce va descoperi Traian Basescu daca isi citeste cu atentie Strategia Nationala de Aparare

Băsescu consideră presa o vulnerabilitate pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel