EXCLUSIV  "Banii de la Guvern nu rezolvă problema preţurilor din energie". Cîţu, avertisment înainte de şedinţa coaliţiei - surse

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, ar vrea o aplicare unitară a soluţiilor în domeniul energiei, fără discriminare, conform unor surse politice. 

Cîţu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Orban, ar vrea ca măsurile pentru reducerea facturilor la energie să fie aplicate unitar în toate sectoarele din economie. 

CITEŞTE ŞI VIDEO / Marcel Ciolacu, anunțuri importante înainte de ședința PSD. Decizie pe piața energiei

Cu toate astea, el ar fi avertizat, conform surselor citate, că soluţiile care prevăd folosirea unor bani de la buget pentru companii, dar şi pentru persoane fizice, nu vor rezolva problema structurală a preţurilor din energie, şi că este nevoie de un plan de investiţii multianual, asumat transpartinic, astfel încât România să aibă garantată securitatea energetică. 

VEZI ŞI Coaliţia de guvernare, şedinţă pe tema măsurilor din energie

Cine-i fură pe români la factură? Cîţu: Aceia trebuie penalizaţi 

Întrebat cine-i fură pe români la factură, în emisiunea În fața națiunii, prezentată de Sabila Iosub, la Antena 3, Florin Cîțu a spus:

"Nu am aceste informații, dar ar trebuie sa ni le dea instituţiile statului. Nu pot să spun dacă îi fură cineva pe români, pentru că au crescut preţurile la energie peste tot în lume. Problema este dacă toţi actorii pieţei joacă după regulile pieţei. S-ar putea să fie unii acolo - şi ăsta este rolul ANRE - care nu joacă după regulile pieţei şi încearcă, în această situaţie complicată, să profite. Aceia trebuie penalizaţi. Eu aş merge până acolo încât a le lua licenţa, dacă găsim astfel de companii care au profitat de o situaţie mai dificilă să facă profituri pe care nu le-ar fi meritat. Aici, să ştiţi că au o problemă şi companiile de stat, ale noastre, pentru că 90% dintre companiile în energie sunt ale statului român. Să analizăm dacă sunt cumva manageri acolo care nu au lucrat în interesul românilor şi au lucrat în interesul propriu pentru a avea un bonus mai mare la finalul anului.Toate acestea trebuie analizate şi să luăm decizii".

ANRE a demarat, recent, acțiuni de control la principalii furnizori de energie și gaze naturale, deși Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a spus că, din decembrie, exista un semnal că, "într-adevăr, sunt furnizori care nu au aplicat legea”. 

TE-AR PUTEA INTERESA ŞI Virgil Popescu vine cu clarificări despre neplata facturilor mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel