Coaliţia de guvernare, şedinţă pe tema măsurilor din energie

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Membrii coaliţiei de guvernare din România vor avea luni, 17 ianuarie, o şedinţă pentru a discuta măsurile din domeniul energiei. 

În cadrul ședinței ar putea fi stabilite măsurile pe care le va lua Guvernul Ciucă pentru a atenua efectele crizei provocate de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze.Surse politice spun că întâlnirea coaliției PNL-PSD-UDMR va avea loc luni, la ora 17.00, la Parlament. 

Membrii coaliţiei, opinii diferite

Întâlnirea va avea loc în condițiile în care partidele din coaliția de guvernare au păreri diferite despre soluțiile privind rezolvarea crizei din energie. Săptămâna aceasta premierul Nicolae Ciucă a anunțat că vor fi elaborate noi scheme de sprijin pentru consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

„Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze. În acelaşi timp, sunt necesare şi măsuri de sprijin pentru companii în această perioadă dificilă. Aceste măsuri vor contribui la creşterea rezilienţei economice şi la menţinerea locurilor de muncă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Zilele trecute, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că poate fi redus TVA-ul nu doar la energie, ci şi la gaze naturale, şi nu la 1 aprilie, ci de la 1 februarie, scrie Mediafax.

„Este evident că suntem într-o plină criză. Cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor. Aşteaptă de la această coaliţie, care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, soluţii. Nu pe 1 aprilie. Le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii. Noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi cât de productiv mai suntem la aceste preţuri. Vreau să vă reamintesc că există legea 21 / 1996, unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit de la furnizori şi producători pentru 6 luni. În împrejurări excepţionale, precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţului. Nu mai trebuie ca şi miniştrii, indiferent ce funcţie în guvern ocupă aceşti miniştri, să apără la televizor şi să găsim explicaţii (...). Vorbim acum de România. Trece printr-o perioadă foarte complicată şi vorbim de industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la revoluţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că solicită organizarea unei şedinţe a Consiliului Superior de Apărare a Ţării pentru rezolvarea problemelor din energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel