EXCLUSIV  Avertizări cu precizie MAXIMĂ. Elena Mateescu (ANM): Cum afli ora la care începe ploaia

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum se reuşeşte ca, în ultimii ani, să se dea prognoze şi averizări meteo foarte exacte. 

Într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit despre faptul că, în ultimii ani, prognozele şi avertizările meteo au devenit din ce în ce mai exacte, puntând fi anunţată, de exemplu, ora la care va începe ploaia. 

"Se observă, de la an la an, gradul de acurateţe al avertizările meteorologice pentru că infrastructura de specialitate de care dispunem în prezent şi mai ales proiectele de modernizare care se află, în prezent, în implementare şi ce pregătim pentru a continua acest program ne va ajuta să devenim din ce în ce mai performanţi în ceea ce priveşte acurateţea şi gradul de realizare al prognozelor şi mai ales al alertelor meteorologice.

Până la urmă, alertele meteorologice sunt cele care aduc în atenţia noastră mesajele de vreme severă, fie la nivel general sau mesajele de vreme severă imediate cu anticipaţie de zero până la şase ore pentru fenomenele meteorologice extreme cu durată scurtă şi cu caracter localizat.

Cu siguranţă, până la urmă provocarea meteorologului în faţa acestor fenomene din ce în ce mai frecvente depinde de cunoştinţele pe care le are dar şi de infrastructura de care dispune",  a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel