Aurelian Pavelescu: Pe Ciorbea nu îl vrea partidul, el s-a ales singur preşedinte printr-un congres nestatutar

aurelian-pavelescu-parlamentand.preview
aurelian-pavelescu-parlamentand.preview

Congresul PNȚCD al aripii  lui Aurelian Pavelescu care trebuia să aibă loc luna aceasta s-a amânat pentru luna septembrie. Scindat în trei formațiuni, fiecare aripă a încercat să-și aleagă  propriul președinte. Astfel, în ianuarie, la primul Congres al partidului, președinte  a fost ales Eugen Moisescu. Luna trecută, cel de-al doilea congres s-a vrut să fie unul al reunificării, fără a se reuși acest lucru. Fostul premier, Victor Ciorbea, a fost ales în unanimitate, fiind și singurul candinat.

Autor: Lucian Negrea

Congresul convocat de aripa Aurelian Pavelescu care trebuia să aibă loc pe 9 iulie a fost amânat pentru toamna acestui an.

În acest moment, se așteaptă ca Victor Ciorbea, să depună la Judecătorie actele congresului ținut în 18 iunie, după care președintele de facto al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, va contesta în instanță această acțiune a aripii Ciorbea.

Pavelescu a  declarat în exclusivitate pentru De Ce News că una dintre cauzele amânării congresului este pregătirea  evenimentului, mai ales după ce la   congresul din 18 iunie, prin care Victor Ciorbea a fost ales preşedinte, s-a constatat că acesta  a fost nestatutar pentru că au fost convocaţi delegaţi care nu sunt reprezentanţi  ai organizaţiilor judeţene care de fapt nu sunt reprezentanţi ai partidului din partea filialelor din ţară.

Pavelescu a ţinut să precizeze că Victor Ciorbea la revenirea în partid s-a înscris într-o organizaţie nerecunoscută oficial, iar membrii care l-au votat nu erau de fapt delegaţi ai organizaţiilor judeţene.

„Ciorbea a convocat congresul în mod ilegal pentru că nu avea dreptul conform statutului să iniţieze o astfel de măsură. El a adus oameni care nu sunt delegaţi din ţară, de fapt a dat câteva telefoane către vechii membrii care nu mai reprezintă partidul şi practic a făcut un fel de întâlnire de zece ani a acestora”, a explicat Pavelescu.

Citește și:

Victor Ciorbea, ales preşedinte al PNŢCD în cadrul congresului extraordinar

El a mai spus că Victor Ciorbea încearcă să se folosească de imaginea unor nume marcante în istoria PNŢCD  precum preşedintele de onoare, Ion Diaconescu, sau surorile Coposu ca să câştige capital politic.

În urma acestor evenimente din viața partidului, PNŢCD va avea un nou congres în luna septembrie a acestui an la care vor fi convocaţi adevăraţii delegaţi ai organizaţiilor judeţene, iar în cadrul acestei reuniuni se va vota noua conducere, în conformitate cu prevederile statutare. „Congresul din septembrie are rolul de a alege o conducere statutară şi de a clarifica problemele de ordin juridic. Eu sper ca prin aceste veniri să repunem partidul pe picioare”, a mai afirmat Pavelescu.

Preşedintele PNŢCD a mai adăugat că în aceste momente se pregătesc să revină în  partid nume marcante ale istoriei moderne a ţărăniştilor precum fostul prim ministru, Radu Vasile, Vasile Lupu,  Mircea Ciumara, Nicolae Noica sau Marian Petre Miluţ, fostul preşedinte al partidului. De asemenea, se poartă negocieri şi cu o serie de foşti miniştrii pentru a reveni în partid.

Strategia președintelui PNȚCD este ca partidul să fie scos din letargia în care se află, să poată fi adus la viață cu tineri dornici să facă ceva pentru acest partid. Pentru congresul din toamnă, Aurelian Pavelescu a declarat că se va retrage  de la conducerea PNȚCD,  fostul premier, Radu Vasile, fiind un posibil candidat cu șanse reale la președinția partidului.

Ciorbea încearcă să se impună ca preşedinte deşi între 2004 şi 2011 a lipsit din partid.

Pavelescu a mai adăugat că principala nemlţumire a membrilor partidului legată de Victor Ciorbea este faptul că acesta în 2004 a plecat din partid, iar acum revine, însă ţinteşte direct funcţia de preşedinte. De altfel, el a mai încercat această stratagemă în 2001, când a divizat partidul ANCD, în opinia lui Pavelescu, acela fiind mometul care a dus PNŢCD în situaţia actuală.

Fostul premier, Victor Ciorbea, ar încerca să profite de climatul politic instabil care este la ora actuală şi mizează pe faptul că PNŢCD ar putea deveni o opţiune politică de luat în seamă în următoarea perioadă, a mai afirmat avocatul Aurelian Pavelescu.

Citește și:

Radu Vasile vrea să facă din PNŢCD partidul Albă ca Zăpada

Congresul PNȚCD al aripii  lui Aurelian Pavelescu care trebuia să aibă loc luna aceasta s-a amânat pentru luna septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel