Atenție, se filmează: “Coborâm la prima”

Pentru câteva zile, în mijlocul capitalei este un “metrou” care a fost construit într-un timp care ar face invidioasă orice primărie: 7 zile.

Pentru câteva zile, în mijlocul capitalei este un “metrou” care a fost construit într-un timp care ar face invidioasă orice primărie: 7 zile.

Vagonul de metrou, instalat în studioul Filmarile de pe Dionisie Lupu, este parte din decorul filmului “Coborâm la prima”, primul lung metraj al regizorului Tedy Necula, un film care îi are în rolurile principale pe 15 dintre cei mai mari actori ai României.

(w670)

Cu o distribuţie impresionantă (Emilian Oprea, Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Constantin Drăgănescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru), lung metrajul “Coborâm la prima” spunea povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a două zi după incendiul de la Colectiv.

Nevoiţi să petreacă împreună câteva ore pentru că metroul se opreşte între staţii, călătorii încep să se descopere, să înlăture judecăţile şi prejudecăţile pe care le au faţă de cei cu care, din întâmplare, sunt alături în vagon. “Coborâm la prima” este o poveste inspiraţională despre natură umană şi despre comportamentul în situaţii de criză, dar şi despre cum poţi să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculţi.

(w670)

“Este o poveste pe care o trăim în fiecare zi, suntem în metrou aşa cum suntem şi în lume – unii lângă alţii, împreună –, dacă ne deschidem vedem că avem ce împărtăşi. Nu e un film despre Colectiv, dar viaţa nu poate nega evenimentul. Sunt poveşti paralele din vieţile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificaţie specială pentru unii”, spune tânărul regizor Tedy Necula.


(w670)


“Fiind un film independent, contează şi timpul şi resursele, aşa că am fost nevoiţi să contruim vagonul de metrou în doar 7 zile, cu o echipa formată din 8 oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroşi că decorul pare foarte foarte real”, spune Anca Vlăsceanu, producător.

“Coborâm la prima” este un film independent, produs şi regizat de Tedy Necula, imaginea este semnată de Alexandru Timosca, iar scenariul îi aparţine Alexandrei Axinte.

(w670)


Tedy Necula (28 ani) a devenit cunoscut încă din copilărie când afost protagonistul filmului lui Radu Gabrea, Noro, este autor de filme documentare inspiraţionale şi un cunoscut speaker motivaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel