Atac armat în Franţa: Doi răniți în faţa moscheii din Brest. Suspectul a fost găsit mort

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Două persoane, printre care un imam, au fost rănite cu focuri de armă joi în faţa moscheii din Brest, în vestul Franţei, agresorul prezumtiv fiind găsit mort la scurt timp, cu un glonţ în cap, transmit AFP şi dpa. 

Autorul presupus al atacului a fost găsit mort, nu departe de maşina sa, şi s-ar fi sinucis împuşcându-se în cap, au declarat surse apropiate dosarului. În jurul orei locale 16.00 (14.00 GMT), mai multe focuri de armă au fost trase în faţa moscheii, rănind două persoane, printre care imamul Rachid El Jay, au indicat

Consiliul francez al cultului musulman (CFCM) şi surse apropiate dosarului. '(Imamul) a primit patru gloanţe, două în abdomen, două în picioare. Credinciosul a primit două gloanţe în picioare.

Ei au fost spitalizaţi şi vieţile nu le sunt în pericol', a precizat CFCM. 'Cei doi răniţi au fost transportaţi la urgenţă, iar prognosticul lor vital nu este angajat', a comunicat prefectura locală. Poliţia judiciară a deschis o anchetă. Conform parchetului din Paris, situaţia este în curs de evaluare de către secţia sa antiteroristă, care se află în legătură cu parchetul din Brest.

'Le-am cerut prefecţilor să întărească supravegherea lăcaşurilor de cult', a transmis pe Twitter ministrul de interne, Christophe Castaner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel