ANM, prognoza pe REGIUNI. Vremea în următoarele două săptămâni

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general mai rece decât normal,  cu medii ale temperaturilor maxime de 4...8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi  depresionare unde ceaţa va persista şi cu valori minime negative, în general de -4...0 grade. În  perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori  peste cele climatologic specifice, cu 8...12 grade ziua şi 2...5 grade noaptea, mediat regional.  Ulterior, este estimat un regim termic apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie, mai  ales în privinţa maximelor diurne, urmând ca în unele nopţi să fie o vreme relativ rece.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 29 noiembrie, iar în cea de-a  doua săptămână temporar vor fi posibile precipitaţii în general slabe. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului – dimineaţa şi noaptea în toată regiunea,  iar pe parcursul zilelor în special în zonele joase (unde vor persista nebulozitatea stratiformă şi  ceaţa), astfel că media maximelor va fi de 3...6 grade, iar a minimelor de -5...-1 grad. Între  29 noiembrie şi 02 decembrie, temperaturile vor fi în creştere apreciabilă, caracterizând o  vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 8...12 grade ziua şi 2...5 grade  noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice în  marea lor majoritate în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, însă cu unele  nopţi posibil mai reci. 

ANM, prognoza meteo. În perioada 28 - 29 noiembrie va ploua local, iar în cea de-a doua săptămână temporar  probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi relativ ridicată. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Prima parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece în cursul nopţilor şi  al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8...-4 grade şi ger în zonele depresionare  din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade; maximele vor oscila între 0...2  grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7...9 grade în cele de relief mai înalt. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de  temperatură de 7...12 grade ziua şi -2...2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile  perimontane şi intramontane). Estimările prognostice indică pentru ultimele zile din interval un  regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie. 

ANM, prognoza meteo. În prima parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, în jurul datei de 30  noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Până în data de 28 noiembrie, vremea va fi rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor când vor  fi, în medie, -6...-3 grade, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv  6...7 grade. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie va urma o încălzire a vremii, ce se va resimţi cu  precădere la valorile nocturne, care vor deveni preponderent pozitive, de 0...2 grade, iar  amiezele vor înregistra 9...11 grade, mediat regional. Ulterior, estimările prognostice indică un  regim termic apropiat de cel normal la începutul lunii  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 29 noiembrie, însă regimul  pluviometric se va menţine în general deficitar pe tot parcursul intervalului de referinţă.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 7...8 grade în primele 3 zile ale intervalului, la o medie de 4...5 grade în 28 noiembrie. După zilele de 29 și 30 noiembrie, când media maximelor va fi în jur de 7 grade, până în ultima zi a celor două săptămâni, această  medie va rămîne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade. Nopțile vor deveni și ele  reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2...0 grade, ușor mai  ridicată, spre 2 grade, doar în 24 noiembrie și în intervalul 30 noiembrie-02 decembrie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar începând cu 29 noiembrie va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar precipitații slabe, pe arii  restrânse.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. În primele 4 zile ale intervalului, media maximelor va fi de 7...8 grade, iar a minimelor de  0...3 grade. Între 27 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în creştere, caracterizând o  vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 10...13 grade, ziua şi 3...6  grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice  în jurul celor normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 7...8  grade și ale minimelor de 2...4 grade. 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână ploile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor  de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar ploi slabe, pe arii restrânse.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal, media maximelor va  scădea treptat de la 9 la 6 grade, iar a minimelor se va situa între -2 și 0 grade. Între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de  8...10 grade, ziua şi 0...3 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă,  sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie,  respectiv medii ale maximelor de 5...8 grade și ale minimelor de -1...2 grade. 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână precipitațiile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind  în general slabe.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal, media maximelor va scădea treptat de la 9 la 5 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între -2 și 0 grade. Între  29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de  7...9 grade, ziua şi 0...3 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt  estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv  medii ale maximelor de 5...7 grade și ale minimelor de -1...2 grade. 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână precipitațiile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind  în general slabe.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 6 decembrie 2020. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo.  Temperaturile maxime se vor menține în general pozitive în toată perioada celor două  săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 și 7 grade, valorile mai mari fiind de așteptat în intervalul  26-28 noiembrie. Nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5...-3 grade, ușor  mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, în intervalul 26 noiembrie-01 decembrie. 

ANM, prognoza meteo. Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar în  intervalul 29 noienbrie-01 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai  mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică  extindere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel