ANM, prognoza meteo. Vremea pentru două săptămâni, pe regiuni

ANM, prognoza meteo
ANM, prognoza meteo

ANM, prognoza meteo. Vremea pentru două săptămâni, pe regiuni Meteorologii au emis prognoza meteo până în 21 octombrie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pentru două săptămâni, pe regiuni

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN BANAT

În prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale. Vor fi mici variații de la o zi la alta ale temperaturilor maxime, care în medie regională, se vor situa în jurul a 23 de grade. Pe fondul unei răciri ușoare și treptate, între 15 și 21 octombrie, aceeași medie va scădea de la 22 la 20 de grade. Regimul termic nocturn va urma o evoluție marcată, de asemenea, prin mici variații ale mediei temperaturilor minime. Astfel, în prima parte a intervalului, această medie se va situa între 9 și 11 grade, iar ulterior ea va oscila între 7 și 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ se vor semnala în intervalul 18-21 octombrie.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN CRIŞANA

În prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale. Vor fi mici variații de la o zi la alta ale temperaturilor maxime, a căror medie regională va fi de 22...23 de grade. Pe fondul unei răciri ușoare și treptate, între 15 și 21 octombrie, aceeași medie va scădea de la 22 la 20 de grade. Regimul termic nocturn va urma o evoluție marcată, de asemenea, prin mici variații ale mediei temperaturilor minime. Astfel, această medie se va situa între 7 și 9 grade, cu o slabă tendință de scădere până pe 15 octombrie și de creștere în timpul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ se vor semnala în intervalul 18-21 octombrie.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN TRANSILVANIA

Intervalului de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul pentru această perioadă din an. În prima săptămână se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 20...21 de grade și ale minimelor nocturne situate între 4 și 7 grade. Apoi, între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade și creșteri ale mediei temperaturilor minime, de la 4 la 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor crește spre o medie de 9...10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 – 16 octombrie aceasta va scăda până la 5...6 grade, dar ulterior se preconizează o creștere de 2 grade.

Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalului se va menține vreme în general frumoasă. Valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii de 20 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar din 13 octombrie vor înregistra o scădere ușoară, spre 18 grade, medie ce se va menține, doar cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele nocturne vor debuta cu medii de 10 grade, dar vor urca spre 12 grade până în 13 octombrie. Pe intervalul 14 – 19 octombrie vor fi ușor mai scăzute, la medii de 10 grade, dar cu tendință de creștere după acest episod.

Ploile se vor semnala cu totul izolat și vor fi slabe cantitativ în prima săptămână, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MUNTENIA

Vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi în general ușor mai ridicate decât în mod normal în prima săptămână. Valorile termice diurne se vor menține în jurul mediei de 22 de grade pănă în data de 12 octombrie când vor marca o scădere ușoară, spre medii de 19...20 de grade, valori ce se vor păstra și în a doua jumătate a intervalului. Mediile nocturne vor fi în creștere, de la 6 la 9 grade până în data de 11 octombrie, apoi vor intra într-un proces de scădere, ajungând la medii de 6 grade și se vor redresa de la jumătatea celei de de a doua săptămâni, spre 9...10 grade.

În prima săptămână ploile se vor semnala izolat și vor fi slabe cantitativ. Probabilitatea ca ele să fie pe arii ceva mai extinse va crește treptat în timpul săptămânii 14 - 21 octombrie.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN OLTENIA

Vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a intervalului. În primele trei zile valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei, cu medii ce se vor situa în jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scădere, la valori de 19 grade în data de 14 octombrie și până la finalul perioadei nu vor mai avea variații semnificative. Minimele vor fi relativ constante în intervalul 8 – 13 octombrie, cu medii de 8...10 grade, ulterior vor fi în scădere, spre 6...7 grade în data de 15 octombrie, dar vor finaliza la valori asemănătoare cu cele din debut, respectiv în 20 octombrie mediile minimelor vor fi de 8...9 grade.

Precipitațiile aproape că vor lipsi în prima săptămână, probabilitatea ca acestea să apară slab și izolat va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

Vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel