ANM, prognoza meteo. 10 județe sub avertizare meteo de viscol și ninsori. Atenționarea autorităților

Viscol
Viscol

Autoritățile avertizează cu privire la fenomenele meteo severe ce ar putea să aibă loc în orele următoare. Zece județe se află sub atenționare de viscol și ninsori. 

Meteorologii au emus o atenționare de viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă, valabilă pentru județele AG, BV, CS, DB, GJ, HD, MH, PH, SB și VL de joi,12 decembrie până sâmbătă 14 decembrie.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În nordul Olteniei și al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menționat se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp și, izolat, 30 l/mp.

DSU, recomandări pentru populație

Reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă face mai multe recomandări. 

”Pentru că iarna a început deja să își facă simțită prezența, vă punem la dispoziție un material special adaptat pentru echiparea autoturismului în condiții de vreme severă.

Noi vă sfătuim să vă luați măsurile de autoprotecție, să ascultați la radio, televiziune, buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă și să urmăriți platforma fiipregatit.ro pentru informații suplimentare, benefice pentru siguranța dumneavoastră”, se arată pe contul lor de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel