COD GALBEN  ANM, avertizare de caniculă până vineri. Harta judeţelor afectate

Fotografie de la Kaique Rocha, Pexels
Fotografie de la Kaique Rocha, Pexels

ANM a emis o nouă avertizare de caniculă şi disconfort termic. 

Miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39...40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18...21 de grade, transmite ANM.

VEZI HARTA JUDEŢELOR AFECTATE MAI JOS

În est şi nord-est, instabilitate atmosferică accentuată 

În Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Avertizarea este valabilă până pe 17 august 2022, la ora 22:00. 

La Bucureşti, disconfort termic ridicat 

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar noaptea vor fi minime de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări, averse şi descărcări electrice în seara zilei de miercuri (17 august). Vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea până în 12 septembrie 2022

Administraţia Naţională de Meteorogie (ANM) a anunţat cum va fi vremea la finalul verii şi începutul toamnei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 august 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 - 29 august 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 septembrie - 5 septembrie 

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 - 12 septembrie 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel