COD PORTOCALIU  ANM, ALERTĂ METEO. Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite- HARTA

Irina Constantin / 10 feb 2020 / 16:33 Salveaza PDF Comentarii

ANM a emis alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile până marți seara. 

Codul Galben a intrat în vigoare la ora 14:00 și este valabil până mâine, la ora 20:00. Se anunță intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș; ninsori viscolite în zona montană înaltă. 

”În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65...75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70...80 km/h. Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20...25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Notă: Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.” anunță ANM. 

(w670)

Codul Portocaliu intră în vigoare la ora 18:00. Este valabil până mâine, la ora 20:00. ANM anunță intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă. Este vizată zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

”În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90...120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.” anunță ANM. 

 

Nu scăpăm de alertele meteo. Nou Cod Galben pentru 24 de ore

 

De mâine, de la ora 20:00, nu scăpăm de alertele meteo. Intră în vigoare, pentru 24 de ore, o nouă alertă de Cod Galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă. 

”În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.” anunță ANM. 

(w670) 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28