ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea între 28 decembrie 2020 și 10 ianuarie 2021

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. 

 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. BANAT 

ANM, prognoza meteo. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde (28-30 decembrie şi  2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9...12 grade, iar a minimelor de 5...8  grade. În restul timpului, vor fi valori de 6...8 grade ziua şi 0...2 grade noaptea, mediat  regional. O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două  săptămâni; vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29- 31 decembrie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult  mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de decembrie şi început de ianuarie. În perioadele  cele mai calde, respectiv 28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie, temperaturile diurne vor fi de 9...12  grade, iar cele nocturne de 3...7 grade, mediat regional. În restul timpului, media maximelor  se va situa între 5 şi 8 grade, iar a minimelor între -1 şi 3 grade. Doar pentru ultimele zile ale  intervalului este estimată o scădere a temperaturilor, acestea urmând să devină mai  apropiate de cele normale perioadei din an.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi temporar mai însemnate cantitativ va fi  ridicată din noaptea de 29/30 decembrie până în seara de 31 decembrie, dar precipitaţiile vor  fi prezente şi în celelalte zile, în special după data de 4 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. În comparaţie cu regimul termic specific în această regiune la sfârşitul lunii decembrie  şi începutul de ianuarie, valorile termice din aceste două săptămâni vor fi cu mult mai  ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4...8 grade şi a minimelor de -4...0 grade, cu  temperaturi chiar şi mai mari între 28 şi 30 decembrie, respectiv în 3 şi 4 ianuarie când ziua  vor fi în medie 7...11 grade, iar noaptea valori pozitive. Doar la sfârşitul intervalului este  estimată o răcire a vremii ce va determina valori mai apropiate de cele normale în prima  decadă a lunii ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Până în seara de 31 decembrie, vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi  temporar, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată din nou după data de 4  ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru  această perioadă a anului. Astfel, în zilele cele mai calde (28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie)  media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...6 grade. În restul  timpului, vor fi valori de 5...7 grade ziua şi -2...0 grade noaptea, mediat regional. O scădere a  temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru  sfârşitul inatervalului, respectiv după data de 8 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două  săptămâni; vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29- 31 decembrie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului,  valorile ce se vor înregistra în majoritatea zilelor din aceste două săptămâni vor caracteriza o  vreme deosebit de caldă. Astfel, la început, dar şi în perioada 3-5 ianuarie vor fi medii ale  maximelor de 7...12 grade şi ale minimelor de 0...5 grade. În celelalte zile, amiaza va aduce  un ecart de 4...8 grade, iar noaptea de -3...2 grade. O răcire a vremii este estimată după data  de 8 ianuarie, determinând temperaturi mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii  ianuarie.  

ANM, prognoza meteo. Până în data de 3 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, ploi locale,  slabe cantitativ urmând a se semnala doar pe parcursul zilei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii va caracteriza cea mai mare  parte a intervalului de referinţă. În perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime  va fi de 13...16 grade, iar a minimelor de 6...9 grade. În celelalte zile, la amiază vor fi 9...12  grade şi noaptea 4...7 grade. După data de 7 ianuarie este posibilă o răcire a vremii, cu valori  mai apropiate de cele climatologic specifice. 

ANM, prognoza meteo. Până în data de 5 ianuarie, regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploi slabe, cu  caracter local urmând a fi în jurul datei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru  precipitaţii temporare va fi ridicată. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. În majoritatea zilelor din intervalul celor două săptămâni, caracteristica principală va fi  aceea de vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii. Astfel, media  temperaturilor maxime va fi de 6...13 grade, iar a minimelor de 0...5 grade, cu valori chiar mai  ridicate între 28 şi 31 decembrie când, mediat regional, se vor înregistra valori diurne de  12...16 grade şi nocturne de 2...6 grade. O scădere a valorilor temperaturii aerului este  estimată pentru ultimele zile (8-10 ianuarie) când vor fi posibile valori mai apropiate de cele  climatologic specifice în prima decadă a lunii ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Până în data de 3 ianuarie, regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmând  a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi  mai ridicată în perioada 4-10 ianuarie, acestea putând fi, în zona deluroasă cu precădere, în general moderate cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea mai caldă decât specificul sfârşitului lunii decembrie şi începutului de ianuarie  va caracteriza cea mai mare parte a perioadei de referinţă, dar cu precădere perioada 28-30  decembrie când ziua vor fi valori de 11...15 grade şi noaptea 3...6 grade, mediat regional. În  restul timpului, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7...11 grade, iar ale minimelor de  -2...3 grade. O răcire a vremii care va determina valori mai apropiate de cele normale este  estimată doar pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Între 28 şi 31 decembrie va ploua temporar în mare parte a regiunii, dar cu precădere în  zonele deluroase unde se pot cumula cantităţi de apă local mai însemnate. Probabilitea  pentru precipitaţii, în general moderate cantitativ, va fi ridicată şi între 4 şi 10 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 10 ianuarie 2021. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele  climatologic specifice acestei perioade din iarnă. Valorile cele mai ridicate vor fi între 28 şi 31  decembrie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 1...8 grade şi minime de -4...4 grade,  iar în jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3...4 grade  şi nocturne de -6...0 grade (cu temperaturi mai mici decât acestea la altitudini de peste 1700  m). În ultimele zile, după data de 8 ianuarie, este estimată o răcire a vremii ce poate  determina valori mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Între 28 şi 31 decembrie vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare  parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la  altitudini mari temporar şi ninsori. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere  după data de 4 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel