ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. BANAT 

ANM, prognoza meteo. În prima parte a intervalului, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperatura  aerului va creşte de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12...14 grade şi  minime de 3...5 grade) la o medie a celor diurne de 18...20 de grade şi nocturne de 6...8 grade,  peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de  prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime  în medie de 18...22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori  la amiază de 12...15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de  3...8 grade.  

ANM, prognoza meteo. Până în data de 1 aprilie regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe fiind posibile doar pe  spaţii mici. În data de 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atomsferică (averse,  descărcări electrice), ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi  temporare va fi relativ ridicată şi vor fi posibile perioade cu excedent pluviometric. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. CRIŞANA 

 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai  scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 10...13 grade şi minime de  2...5 grade) la o medie a celor diurne de 17...19 grade şi nocturne de 5...8 grade, peste cele  climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt  estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de  18...22 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12...15 grade).  În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2...7 grade.  

ANM, prognoza meteo. Până în data de 1 aprilie ploi slabe vor fi doar pe spaţii restrânse, iar în data 2 aprilie vor fi  local manifestări de instabilitate atomsferică (averse, descărcări electrice). Ulterior, până la  sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată şi vor fi  posibile perioade în care se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi mai rece decât normal la debutul intervalului, atât ziua când vor fi în medie  10...13 grade, dar în special noaptea, cu minime negative în mare parte a regiunii; apoi  temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite  perioadei din an, cu maxime de 15...19 grade şi minime de 2...6 grade. Apoi, estimările  prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15...20 de grade)  cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie  (11...14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0...5  grade.  

ANM, prognoza meteo. Pînă în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii  restrânse urmând a ploua în general slab. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi  mai ridicată şi vor fi perioade în care se pot acumula local cantităţi de apă moderate sau  însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. În prima parte a intervalului, temperatura aerului va creşte treptat de la valori ce vor  caracteriza o vreme rece (ziua 9...11 grade şi noaptea 0...3 grade) la un regim în jurul celui  specific perioadei din an, astfel că în 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14...16 grade şi  minime de 2...6 grade. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde -cu  valori la amiază de 17...20 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de 11...14 grade,  mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 3...6 grade, dar pot fi şi dimineţi cu  temperaturi în jurul a 0 grade. 

ANM, prognoza meteo. În perioada 29 martie-1 aprilie pe alocuri vor fi ploi slabe, cu caracter trecător, astfel că  regimul pluviometric va fi unul deficitar, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate  atmosferică (averse cu descărcări electrice). Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor  fi perioade cu ploi mai frecvente şi posibil moderate sau însemnate cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Până în data de 2 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că de la valori uşor  sub cele medii multianuale la început (maxime de 10...14 grade şi minime de 0...4 grade)  temperaturile vor ajunge mai ridicate decât norma primei decade de aprilie, respectiv 17...20 de  grade la amiază şi 4...7 grade noaptea. Pentru următoarea perioadă, 3 -11 aprilie, este  estimată o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (în medie cu 17...20 de grade în orele amiezii) cu  perioade mai reci când pot fi valori de 11...14 grade. Minimele nocturne vor fi în general de 4...7  grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi local în jurul a 0 grade. 

ANM, prognoza meteo. Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări  de instabilitate atmosferică -averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu  probabilitate de ploaie mai ridicată. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât normal (cu maxime de 9...12 grade şi  minime de 2...5 grade), dar se va încălzi semnificativ în 2 aprilie când se vor înregistra la  amiază 15...18 grade, în medie. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele  calde- cu valori la amiază de 16...21 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de 12...15  grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 4...8 grade. 

ANM, prognoza meteo. Va ploua local şi temporar la începutul intervalului şi din nou, după data de 3 aprilie, vor fi  perioade cu probabilitate mai ridicată de ploaie, astfel că este posibil un regim pluviometric  apropiat de cel normal. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai  scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 11...14 grade şi minime de  0...4 grade) la o medie a celor diurne de 18...20 de grade şi a celor nocturne de 3...5 grade,  peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de  prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime  în medie de 18...21 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de  12...15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2...7 grade.  

ANM, prognoza meteo. Până în data de 3 aprilie va ploua slab şi trecător pe spaţii restrânse, apoi vor fi perioade  cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi în general moderate cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. La începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normalul perioadei  (ziua 14...16 grade, noaptea 3...5 grade), iar în data de 2 aprilie vor caracteriza o vreme caldă,  cu 19...21 de grade la amiază. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză  sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie  de 18...20 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 13...15  grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2...7 grade.  

ANM, prognoza meteo. Până în data de 2 aprilie, pe spaţii mici va ploua slab şi trecător. Ulterior, vor fi perioade cu  probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi local moderate cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 11 aprilie. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub  cele specifice perioadei la început (ziua -1...4 grade şi noaptea -8...-3 grade) la temperaturi  peste cele normale, maxime în medie de 4...10 grade şi minime de -4...2 grade. Ulerior, până la  finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale  cu zile mult mai reci. 

ANM, prognoza meteo. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2  aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau  însemnate cantitativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel