DCNews Lifestyle Retete Tocăniță de varză cu cartofi. Rețeta de post

Tocăniță de varză cu cartofi. Rețeta de post

Sursa foto: Pixabay

Ingrediente

1 varză medie
500 g cartofi
2 cepe medii
1 morcov
5 căței de usturoi
150-200 ml sos de roșii
2 frunze de dafin
sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Cum se prepară

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă, scrie retete.unica.ro. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut, potrivit retete.unica.ro. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele