DCNews Lifestyle Retete Toamna, momentul perfect pentru clătite cu dovleac și scorțișoară. Surprinde-i pe toți

Toamna, momentul perfect pentru clătite cu dovleac și scorțișoară. Surprinde-i pe toți

Foto Pexels

În cele ce urmează, vă prezentăm rețeta.

Ingrediente

 400 g dovleac
 200 g făină
 130 ml lapte
 2 ouă
 3 linguri zahăr
 1/2 pliculeț praf de copt
 un praf bicarbonat de sodiu
 1/2 linguriță scorțișoară
 un praf sare
 esență vanilie

Mod de preparare

Curăță și rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul și călește-l la foc mic pentru zece minute, apoi adaugă scorțișoară. Combină dovleacul cu laptele, esența de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Încorporează făina în aluat până la omogenizare și prăjește clătitele cu dovleac și scorțișoară într-o tigaie antiaderentă, câte 1-2 minute pe ambele părți, notează retetepractice.ro. Servește clătitele cu dovleac și scorțișoară cu sirop de arțar, miere, nuci sau frișcă.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele