DCNews Lifestyle Retete Supă cremă de usturoi. Pe cât de gustoasă, pe-atât de sănătoasă

Supă cremă de usturoi. Pe cât de gustoasă, pe-atât de sănătoasă

Foto: captură Instagram

Aroma de usturoi din această supă cremă este delicată, iar supa în sine este foarte gustoasă și hrănitoare. Un adaos de crutoane o va face și mai sățioasă. Înainte de a vă apuca de gătit, merită să vă amintiți câteva din beneficiile usturoiului. Are așa de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. Usturoiul conține vitamine precum vitaminele B, C, E, K, PP și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan sau seleniu.

Susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene. Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați.  De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate.

Ingrediente pentru 4 porții:

1 lingură de unt

1 lingură de ulei de măsline

10-12 căței de usturoi

1 lingură de făină de grâu

200 g cartofi

1 litru de bulion de legume sau supă de carne

2 triunghiuri de brânză topită

100 ml de cremă de brânză 30 %.

sare

piper

100 g brânză Emmenthaler

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se taie cartofii în cuburi mai mici. Se decojește și se zdrobește usturoiul cu un cuțit lat, apăsându-l pe o planșetă. Se încinge uleiul și untul într-o oală, se adaugă usturoiul și se prăjește la foc mic. Usturoiul trebuie să se înmoaie, dar să nu se ardă, altfel supa va fi amară. Se adaugă 1 lingură de făină în usturoiul prăjit și, amestecând, se prăjește câteva secunde. Adăugați cartofii tăiați și gătiți la foc mai mare până când cartofii sunt moi (în cazul meu a durat 20 de minute).

Se toarnă supa într-un blender, se adaugă brânza topită și se mixează până devine cremoasă, se adaugă smântâna și se asezonează cu sare și piper. Se rade crema de brânză și se pune pe fundul fiecărui bol, se toarnă supa fierbinte de usturoi. Serviți supa de usturoi cu crutoane și presărați cu arpagic.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele