Ingrediente:
- 4-5 cartofi medii
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2-3 castraveți murați, tăiați cubulețe
- 1-2 lingurițe de muștar
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1-2 linguri de oțet de mere sau suc de lămâie
- Sare și piper negru măcinat, după gust
- Mărar sau pătrunjel proaspăt tocat pentru garnisire
Cum se prepară
Spală bine cartofii și pune-i la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Fierbe-i până când devin moi, dar nu sfărâmicioși. Lasă-i apoi să se răcească. După ce s-au răcit, curăță-i de coajă și taie-i cubulețe sau felii, după preferință. Pune-i într-un castron mare. Adaugă ceapa tocată fin și castraveții murați cubulețe peste cartofi.
Într-un castron mic, amestecă muștarul cu uleiul de măsline și oțetul de mere sau sucul de lămâie. Ajustează cantitățile după gust și omogenizează bine compoziția. Toarnă dressing-ul obținut peste cartofi și amestecă ușor pentru a îmbrăca toate ingredientele.
Gustă și ajustează gustul cu sare și piper după preferință. Acoperă salata și las-o să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră, astfel încât aromele să se combine.
La servire, presară deasupra mărar sau pătrunjel tocat proaspăt pentru un plus de prospețime și savoare.