DCNews Lifestyle Retete Salată ca la Roșiori. Cel mai gustos aperitiv - Rețeta veche

Salată ca la Roșiori. Cel mai gustos aperitiv - Rețeta veche

Ingrediente

- arpacaş 0,400 kg

- cartofi 0,500 kg

- ardei graşi 0,100 kg

- sfeclă roşie 0,200 kg

- chimen 0,002 kg

- oţet 0,075 l

- ulei 0,150 l

- verdeaţă 1 leg.

- salam 0,400 kg

- sare 0,050 kg

- piper 0,001 kg

Cum se prepară

Arpacaşul se fierbe şi se spală bine, pentru a nu rămâne cleios, şi se strecoară. Cartofii se fierb în coajă, se răcesc şi se taie în felii subţiri, la fel şi ardeiul. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se condimentează cu chimen şi verdeaţă tăiată mărunt, apoi se amestecă împreună cu arpacaşul, uleiul şi oţetul, având grijă să nu se sfărâme cartofii. Se decorează cu felii de sfeclă fiartă şi cu verdeaţă tocată sau cu salată verde. Se serveşte la începutul mesei. 

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele