Ai nevoie de:
300 g biscuiți fără zahăr
90 g ciocolată cu lapte cu îndulcitor
20 gr ciocolată neagră 100% cacao
100 g unt vegetal
70 g mix de nuci
10 linguri lapte vegetal
1 esență de rom
100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1.Se mărunțesc biscuiții manual, în bucățele de 1-2 cm
2. Se mărunțesc nucile în bucăți de 0,5 cm
3. Se pune la topit toată ciocolata împreună cu untul și laptele.
4. Când s-au încorporat ingredientele se adaugă esența de rom și mixul de nuci.
5. Se lasă ciocolata 5 minute pe blat, apoi se toarnă peste biscuiți, se amestecă, apoi se mai lasă 5 minute pentru ca aceștia să absoarbă lichidul în exces.
6. Se pune compoziția de biscuiți pe o folie alimentară și se modelează în formă de salam.
7. Se dă la frigider pentru minimum 3 ore, apoi se trece salamul prin fulgi de cocos.
Procesul de preparare durează maxim 30 de minute.
Rețeta îi aparține nutriționistului Ami Radu.