Ingrediente
– 180 g cremă de brânză
– 2 linguri de smântână 10%
– 3 mere
– 1 lingură de zahăr
– 1/2 linguriță de scorțișoară
– 1 lipie
– 30 g de nuci fărâmițate
– 1 ou
– miere pentru decor
Mod de preparare
1. Amestecă într-un bol crema de brânză cu smântâna.
2. Spală bine merele, îndepărtează-le cotorul cu semințe și dă-le prin răzătoarea mare. Pune merele rase într-un bol și adaugă, după gust, zahăr și scorțișoară. Amestecă ingredientele.
3. Așază lipia pe suprafața de lucru și unge-o generos cu crema de brânză, păstrând o distanță de cca 2-3 cm de la margine.
4. Apoi întinde amestecul de mere rase peste cremă. Presară compoziția cu nucile fărâmițate. Rulează lipia.
5. Sparge oul într-un vas și bate-l, folosind telul. Unge marginea lipiei libere cu oul bătut și lipește-o.
6. Așază rulada pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Unge rulada cu oul bătut rămas.
7. Bagă tava în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
8. Așază rulada pe un platou și taie câte felii dorești, potrivit bucatarul.eu.