DCNews Lifestyle Retete Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat

Ingrediente blat

1 cană zahăr
1 cană făină albă
1 cană griș

Ingrediente umplutură

2 kg mere zemoase
sucul de la o lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, cât vă place

Cum se prepară

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grișul până se omogenizează bine. Obţinem un praf alb, pe care-l folosim pe post de blaturi. Merele se răzuiesc fără să le decojiți, scrie e-retete.ro. Le stropiți cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi puneți zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lăsă.

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26 cm diametru și se unge bine cu puţin ulei. Și marginile se dau cu ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200C

Asamblare prăjitură

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) şi apoi unul de mere (de 2 degete) şi tot aşa. La final veţi avea 3 straturi praf şi 3 straturi mere, ultimul va fi de mere.

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se dă la cuptor la 200 C fix 40 minute (dacă-l faceţi în tavă rotundă cu 3 straturi).

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele