DCNews Lifestyle Retete Rețetă mici de casă. Așa prepari CORECT pasta de mici, trucul SECRET al bucătarilor adevărați

Rețetă mici de casă. Așa prepari CORECT pasta de mici, trucul SECRET al bucătarilor adevărați

Ingrediente:

500 g carne de porc/oaie tocată, 1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml apă+un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căței usturoi, 1/2 linguriță pudră de usturoi, 2 lingurițe sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

După ce cureți bine carnea, toac-o în mașină. Recomandată este carnea de vită mai macră, iar carnea de porc, mai grasă. Ar trebui să ai cca 1/3 grăsime la 2/3 carne macră.

Tot prin mașina de tocat dă și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonat de sodiu, boia, pudră de usturoi, sare, piper și cimbru.

Frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute la mână, până când carnea devine o pastă omogenă. Pe măsură ce frămânți, toarnă apa în care ai dizolvat un cub de concentrat de vită sau supă concentrată făcută în casă.

După ce obții o pastă omogenă, acoperă recipientul cu capac sau folie și dă-l la frigider pentru minim 4 ore. Formează apoi micii, înmuind mâinile în apă periodic, și frige-i pe grătar pentru aprox. 5-6 minute.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele