Ingrediente
2 banane coapte
1 cană (250 ml) de făină
1/2 cană (125 ml) de zahăr
1/4 cană (60 ml) de unt nesărat, topit
1/4 cană (60 ml) de lapte
1 ou
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1/2 cană (125 ml) de ciocolată (ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră), tăiată în bucăți mici
Cum se prepară
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă pentru prăjituri sau o formă potrivită cu unt sau ulei. Într-un bol mare, pisați bananele coapte cu o furculiță până când obțineți o pastă omogenă. Adăugați în bol oul, untul topit și laptele, amestecând bine.
Într-un alt bol, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Combină ingredientele umede cu cele uscate și amestecă până când obții o compoziție omogenă. Adaugă bucățile de ciocolată în aluat și amestecă pentru a le distribui uniform. Toarnă amestecul în tava pregătită și nivelează suprafața.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet pe un grătar. Taie prăjitura în bucăți potrivite și servește cu poftă!
Această prăjitură cu ciocolată și banane va fi cu siguranță pe placul copiilor și nu numai!