DCNews Lifestyle Retete Prăjitură fără coacere. Rețeta rapidă

Prăjitură fără coacere. Rețeta rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ofir Eliav)

Ingrediente

- 2 pachete budincă (se poate folosi una cu vanilie și una cu ciocolată)
- 1 litru de lapte (500 ml pentru fiecare budincă în parte)
- 6 linguri de zahăr (câte 3 pentru fiecare praf de budincă)
- 400g biscuiți cât mai simpli cu putință
- 5-6 banane (în funcție de cât de mari sunt)

Cum se prepară

Se pune un rând de biscuți în tavă, aliniați unul lângă altul. Se taie bananele felii subțiri. Peste rândul de biscuiți se pune un rând de banane. Acum, faceți prima budincă, urmând instrucțiunile de pe pachet. Turnați-o peste patul de biscuiți și banane și mai puneți peste un rând de biscuiți. Apoi, încă unul de banane și încă unul de biscuiți. La final, faceți ultima budincă și o turnați peste. Trebuie să stea câteva ore să se răcească, după care poate fi savurată.

Sursa: casaloco.ro

BONUS: Budincă de orez cu fructe uscate și condimente. O rețetă din bucătăria indiană

Ingrediente

orez cu bob rotund - 300 grame

lapte - 2 litri

zahăr - 200 grame

zahăr vanilat - 10 grame

stafide - 10 curmale

cardamon măcinat -1/4 linguriță

scorțișoară măcinată - 5 grame

migdale - 50 grame
 
Modul de preparare

Spălați orezul și puneți-l într-o cratiță mare cu fund gros. Se toarnă 600 ml lapte și se fierbe la foc mic până când orezul absoarbe laptele, circa 15-20 de minute. Amestecați orezul finit cu o lingură. Se toarnă restul de lapte, se aduce la fierbere la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele