DCNews Lifestyle Retete Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere

Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere

Imagine cu rol ilustrativ

Ingrediente

Primul blat: 250 g biscuiţi măcinaţi mărunt, 80 g unt topit, două linguri miere

Crema: 5 linguri dulceaţă de zmeură, 250 ml frişcă lichidă, 100 ml suc de zmeură, 10 g gelatină

Al doilea blat: 150 g biscuiţi,  zmeură, sirop de zmeură

Cum se prepară

Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Blatul din partea de jos a tortului. Mărunţește biscuiţii bine, apoi topește untul, pe care îl amesteci cu mierea. Toarnă compoziția obținută peste biscuiţi şi amestecă până când ingredientele se omogenizează complet, apoi pune-le într-o formă rotundă de tort (25 cm) cu inel detaşabil. 

Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Presează bine biscuiţii cu o lingură până când obţii un blat pe care trebuie să îl pui la frigider 20 de minute. Între timp, poţi pregăti crema. Hidratează gelatina în apă rece, topeşte-o apoi la bain marie şi mixeaz-o împreună cu frişca, până când compoziţia devine consistentă.

Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Adaugă peste gelatină siropul şi dulceaţa, amestecând uşor cu o lingură. Toarnă crema în formă, peste blat. Apoi, rupe bucăţi mai mari biscuiţii şi aşază-le pentru a forma un al doilea blat. Ornează tortul cu zmeură şi cu topping din sirop de zmeură şi lasă-l la rece cel puţin 3 ore.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele