Vă oferim o variantă foarte interesantă a preparatului și anume coacerea lui în cuptor în folie de staniol. Porumbul, condimentat cu unt, ierburi și usturoi, este delicios! În plus, este mai bun decât porumbul fiert.
Ingrediente:
porumb proaspăt - 2 bucăți,
unt - 40 de grame,
piper negru și sare - după gust,
pătrunjel proaspăt - 3 fire,
usturoi - 4 căței,
staniol.
Cum se coace porumbul la cuptor în folie de staniol
Pregătiți toate ingredientele necesare: porumb proaspăt, unt, pătrunjel, usturoi, sare și piper.
Îndepărtați frunzele de pe porumb. Este bine să folosiți porumb mic și tânăr. Treceți cei 4 căței de usturoi printr-o presă, tăiați mărunt 3 fire de pătrunjel proaspăt.
Nu aruncați laptele acru: preparați niște clătite pufoase și delicioase
Într-un bol, puneți 40 de grame de unt moale, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Amestecați bine. Întindeți o foaie de folie, puneți puțin pastă de usturoi și unt în mijloc.
Deasupra se pune un porumb: și se unge bine cu pastă și se învelește strâns cu folia de staniol. Faceți același lucru și cu al doilea porumb.
Porumbul se dă în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 40 de minute. Scoateți porumbul copt din cuptor și desfaceți folia. Porumbul parfumat este gata! Poftă bună!
BONUS. Prepară un sos parfumat și plin de vitamine: cu el friptura va fi mai savuroasă
Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă: fac zacuscă, dulceață, gemuri, pun murături.
Printre acestea se numără și verdețurile, care pot fi uscate, congelate și chiar conservate. Există multe modalități de a păstra verdeața pentru iarnă fără să le înghețați. În special, puteți păstra verdețurile în borcane, din care apoi veți pregăti o varietate de sosuri.
Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă
Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de ceapă verde,
100 grame usturoi verde,
50 grame mărar,
50 grame pătrunjel,
1 lingură de boia,
1 lingură de sare,
1 lingură de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Modul de preparare
Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender.
După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă
Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.
Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.