DCNews Lifestyle Retete Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească

Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească

Sursa foto: Pixabay

Ingrediente pentru aluat

- 300 g făină
- 200 ml apă călduţă
- o lingură oţet
- un praf de sare
- 50 g unt

Ingrediente pentru umplutură

- un kg mere
- 200 g zahăr
- o linguriţă unt
- o linguriţă scorţişoară
- o lingură pesmet sau griș

Ingredient pentru ornat

- zahăr pudră vanilat

Cum se prepară

Se amestecă făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă până se obţine un aluat consistent. Se frământă aluatul până se omogenizează bine, apoi se pune într-o folie la rece o jumătate de oră, potrivit retetepractice.ro.

Între timp, se curăţă merele, se dau pe razătoare şi se călesc cu o linguriţă de unt, zahăr şi scorţişoară. Se împarte aluatul în două părţi care se întind într-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeşte cu unt topit fiecare foaie, apoi se presară cu puţin pesmet şi se întind uniform merele.

Se rulează fiecare plăcintă şi se pune la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când s-au rumenit plăcintele, se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele