DCNews Lifestyle Retete Nu arunca niciodată apa în care a fiert varza. Vei fi surprins să afli ce poți face cu ea

Nu arunca niciodată apa în care a fiert varza. Vei fi surprins să afli ce poți face cu ea

Nu arunca niciodată apa în care a fiert varza. Vei fi surprins să afli ce poți face cu ea. Sursa foto: freepik.com

Pentru sarmale sunt necesare frunze  fierte de varză. Deci, căpățâna de varză se pune la fiert în apă cu sare, într-o cratiță mare. Ulterior, majoritatea gospodinelor aruncă această apă, dar aceasta va fi una dintre cele mai grave greșeli.

Apa în care a fiert varza nu poate fi aruncată, ci folosită pentru a prepara un alt fel de mâncare.

Apa de la sarmale este utilă pentru a pregăti un sos delicios.  Nu există o rețetă exactă pentru prepararea acestui sos: fiecare gospodină își alege singură proporțiile de ingrediente.

Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde

Primul lucru pe care trebuie să-l faci faci este să păstrezi apa în care a fiert varza.  

Pentru a pregăti sosul vei avea nevoie de: roșii, smântână, apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate. 

Roșiile decojite se combină cu smântână. Cele două ingrediente pot fi amestecate într-un blender până când vei obține o pastă omogenă de smântână și roșii.

De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli

În această pastă trebuie să adaugi apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate după gust. Toarnă acest sos peste sarmalele puse într-un vas termorezistent. Coace sarmalele în cuptor,  circa oră, la o temperatură de 180 de grade. Acest sos este incredibil de gustos, fiind potrivit și pentru chifteluțe. 

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele