Ca să-ţi iasă cele mai bune minciunele, cu acelaşi gust de demult, ai nevoie de:
500 g făină
4 gălbenușuri
100 g unt moale
1 praf de sare
4 lingurițe zahăr
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci făina cu gălbenușurile, untul și zahărul, apoi frămânți un aluat moale de o consistenţă potrivită. Îl lași să se odihnească 30 de minute, apoi îl întinzi în foaie subțire, îl tai în fâșii de aproximativ 7 cm lungime și 2 cm lățime.
Tai fiecare fâșie pe lung și treci prin ea unul din capete, ca şi cum ai face o fundiţă. Procedezi astfel până termini aluatul.
Prăjești minciunelele în baie de ulei până se rumenesc, le scoți și le scurgi de grăsime, apoi le acoperi cu o ploaie de zahăr pudră.
Sunt numai bune de întâmpinat oaspeţii pretenţioşi, cei mai buni prieteni şi, mai ales, copiii care brusc au poftă de ceva dulce.