DCNews Lifestyle Retete Mic dejun arăbesc. Cum prepari Ful Medames: Rețeta

Mic dejun arăbesc. Cum prepari Ful Medames: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ful medames

Ingrediente:

1 cană de fasole uscată sau o cutie de fasole deja gătită

3 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri de ulei de măsline

sucul de la o lămâie

sare și piper după gust

diverse topping-uri: pătrunjel tocat, ceapă roșie, roșii, măsline, ou fiert, sau altele după preferință

Cum se prepară

Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat în apă peste noapte, apoi fierbe-o până când devine moale și gata de mâncat. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă usturoiul zdrobit. Călește-l până devine ușor auriu.

Adaugă fasolea în tigaie și amestecă bine, zdrobind parțial boabele de fasole cu spatele unei linguri. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de câteva minute. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper după gust și amestecă bine. Servește ful medames în boluri și adaugă topping-urile preferate.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele