DCNews Lifestyle Retete Hamburger românesc cu afumătură şi cârnaţi de casă. Rețeta inedită

Hamburger românesc cu afumătură şi cârnaţi de casă. Rețeta inedită

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Robin Stickel)

Ingrediente

- doua bucăţi de mămăligă decupate în formă de chiflă (aprox. 400g)
- 50 g muşchi afumat de casă
- 50 g ceafă afumată de casă
- 100 g cârnat de casă afumat
- 2 ouă şi 2 felii de caşcaval
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- o roşie chery (pentru decorat)
- o feliuţă de ardei (pentru decorat)
- o frunză de pătrunjel (pentru decorat)

Cum se prepară

Se prăjesc ceafa şi muşchiul afumate la tigaie sau pe grătar. Se taie cârnatul felii, se rumeneşte în tigaie cu 1 linguriţă de ulei, apoi se toarnă deasupra ouăle bătute cu o furculiţă, în care se adaugă un praf de sare şi un praf de piper. Peste o bucată de mămăligă se pun ceafa prăjită, muşchiul afumat prăjit, iar peste ele omleta.

Peste omletă se pune o bucată de caşcaval şi totul se bagă în cuptorul preîncălzit, la foc maxim, pentru a se topi puţin. Se lasă 3-4 minute. Se pune a doua bucată de mămăligă, rezultând hamburgerul. Se acoperă cu o felie de caşcaval şi se baga iar la cuptor pentru a se topi. Se decorează după plăcerea şi gustul fiecăruia.

Vezi și: Oauă Ţărgăsiti, micul dejun preferat de aromânii de la Dunărea de Jos

BONUS: Ouăle marmorate cu roşii pe grătar reprezintă rețeta perfectă de mic dejun.

Ingrediente

- 4 ouă
- 1 roşie medie
- 1 lingură ulei
- sare, piper negru

Sos de busuioc

- 2 frunze mari de busuioc
- 1 priză oregano uscat
- 4 linguri ulei măsline extravirgin
- 1 priză sare grunjoasa de mare

Cum se prepară

Pentru sos: se pune busuiocul cu sarea grunjoasa în mojar şi se pisează un pic, să se zdrobească. Se adaugă 2 linguri de ulei şi se mai pisează până busuiocul e mărunţit bine. Se adaugă restul de ulei şi oregano şi se amestecă. Se taie roşia rondele groase (o roşie normală vine tăiată cam în 3-4 felii, după ce decupaţi o felie subţire în zona unde a fost codiţa; dacă roşia e mai mică se poate tăia în jumătate).

Se ung feliile cu ulei. Se încinge foarte tare o tigaie grill, fără a pune grăsime în ea (cca 5 minute, la foc mare). Se adaugă roșiile şi se grillează câte 2 minute / parte. Trebuie să se înmoaie pe grătar, dar nu atât de tare încât să se rupă când le luaţi, scrie e-retete.ro. Ca să le scoateţi din tigaie, vă puteţi ajuta de o paletă.

Se scot roşiile pe o farfurie. Într-o tigaie mică (cca 16 cm) se adaugă puţin ulei (între 1/2 şi 1 lingura). E preferabil să se folosească o tigaie antiaderentă, în care ouăle nu se lipesc, astfel veţi folosi puţin ulei. Se pun câte două ouă deodată în tigaie. Cu o lingură se sparg gălbenuşurile şi se amestecă uşor în acea zonă, să se amestece gălbenuşul cu albuşul. Se condimentează cu sare şi piper negru.

Imediat ce albuşurile devin alb-opac, întoarceţi ouăle cu o paletă. Dacă se rup, nu e o problemă, întoarceţi pe rând toate bucăţile. Lăsaţi-le doar câteva secunde să se facă şi pe a doua parte. Scoateţi ouăle marmorate direct pe farfurie. Aşezaţi alături câte 2 felii de roşie coaptă pe care le stropiţi cu sos de busuioc.

Vezi și: Chec la metru. Cea mai bună prăjitură. Crema este demențială!

Bougatsa, plăcintă grecească umplută cu cremă de vanilie. Cel mai bun desert

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele