Pentru a face cele mai crocante floricele, se foloseşte o cantitate mare de ulei, iar rezultatul este uimitor. Puteţi folosi, însă, mai puţin ulei, dacă preferaţi. Şi nici nu contează tipul de ulei, scrie nytimes.com.
Pentru 8 porţii de floricele, mai mult decât suficient pentru a ronţăi întreaga după-amiază, încălziţi jumătate de cană de ulei (sau mai puţin) într-o tigaie cu capac şi turnaţi acolo, pe rând, trei pungi de floricele. Când încep să pocnească, setaţi focul la intensitate medie sau chiar scăzută. Nu acoperiţi de tot cratiţa, pentru a lăsa aburul să iasă.
Când floricele se opresc din pocnit, răsturnaţi-le într-un castron şi puneţi deasupra una sau 2 căni de nuci prăjite, o jumătate de linguriţă de paprika (sau orice alt condiment), şi sare după gust.
Şi, dacă sunteţi fani, puteţi adăuga şi jumătate de cană de unt topit.