DCNews Lifestyle Retete Cum se prepară faimosul Pârjeniac. Ai face bine să salvezi reţeta!

Cum se prepară faimosul Pârjeniac. Ai face bine să salvezi reţeta!

Foto: Freepik

Potrivit Asociației Macedonenilor din România, reţeta e una simplă iar produsul final va cuceri din prima.

Ai nevoie de:

250 g mălai

2 linguri ulei

150 g jumări

2 ardei murați

o jumătate linguriță de sare

Mod de preparare

Se toarnă 1 litru de apă peste mălai, se adaugă sare după gust și se amestecă câteva minute, până avem un aluat că pentru clătite. Se pune pe foc și se face o mămăligă mai moale.

Încălziți uleiul într-o tigaie, apoi turnați mămăliga și prăjiți la temperatură moderată (amestecând constant), timp de aproximativ 15 minute. Adăugați jumările și ardeii tăiați cubulețe, apoi lăsați încă câteva minute pe foc, amestecând constant. Se ia de pe foc și se servește cu smântână, brânză sau lapte.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele