DCNews Lifestyle Retete Cum se face SUCUL de ROȘII. Cea mai bună rețetă, FĂRĂ CONSERVANȚI

Cum se face SUCUL de ROȘII. Cea mai bună rețetă, FĂRĂ CONSERVANȚI

Ingrediente 

- roşii cât mai bine coapte
- sare
- zahăr
- frunze de dafin
- frunze de busuioc

Vezi și: Cum faci cele mai bune CHIFTELUȚE MARINATE. Rețeta preferată a bucătarilor

Cum se prepară

Spală bine roşiile şi curăţă-le de codiţe. Dacă sunt mari, taie roşiile în jumătăţi sau sferturi, apoi dă-le prin maşina pentru bulion. Odată obţinut sucul de roşii, pune-l la fiert cu sare după gust şi o lingură de zahăr pentru fiecare 3 litri de suc de roşii, potrivit retetepractice.ro. Tot la fiecare 3 litri de suc de roşii adaugă şi o frunză de dafin şi 2-3 de busuioc, în funcţie de cât de intensă vrei ca aroma să fie. Lasă sucul la fiert la foc mic, până când îşi reduce volumul cu cca 15% din total.

În răstimp, spală sticlele sau borcanele şi capacele lor şi pune-le la sterilizat după cum urmează. Într-o cratiţă mare, pune apă până la jumătate şi scufundă borcanele şi capacele odată ce apa fierbe. Pune capacul cratiţei pentru o baie de abur eficientă şi pentru o sterilizare corectă şi lasă-le la fiert pentru 10-15 minute.

Când sucul de roşii este gata, scoate frunzele de dafin şi busuioc şi toarnă-l în borcanele proaspăt sterilizate, aşezate pe o tavă de metal. Imediat ce ai umplut borcanele, pune-le capacul şi întoarce-le invers. Când se mai răcesc puţin, aşază-le într-o pătură, până când se răcesc complet. Depozitează sucul de roşii într-un loc uscat şi întunecos.

Vezi și: Cum cureți RAPID cartofii fierți. Cel mai tare TRUC! (VIDEO)

Cum faci PÂRJOALE moldovenești PUFOASE. Trucul gospodinelor

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele