DCNews Lifestyle Retete Cum se face MUSTUL. Rețeta TRADIȚIONALĂ folosită de bunicii noștri

Cum se face MUSTUL. Rețeta TRADIȚIONALĂ folosită de bunicii noștri

De ce ai nevoie:

- struguri (albi sau negri)

- zdrobitor

- teasc

- vas pentru colectat mustul

- damingeana din sticlă

- sita pentru strecurat

Vezi și: Cum faci ZACUSCĂ. Rețeta de acum 100 de ani. Este cea mai bună!

Cum faci COMPOT de PRUNE. Rețeta ușoară și delicioasă

Cum se prepară

"Am folosit struguri proaspăt culeşi din viţă de vie, pe care I-am zdrobit într-un vas mai mare. Pe aceştia I-am pus în teasc pentru a fi presaţi. Noi am pus în teasc şi boabe de la struguri zdrobiţi, dar şi boabele de struguri proaspăt culeşi. Asta-i treaba pentru cei cu forţa, aşa că mi-am lăsat soţul  să învârtă la acesta, până nu a mai ieşit deloc must.

Sucul care a curs a fost colectat într-un vas mare. Am strecurat sucul strugurilor şi l-am pus în damingene de sticlă. Dacă doriţi să încetiţi fermentarea mustului pentru câteva săptămâni îl ţineţi la frigider, punând un dop găurit prin care să răsufle uşor. Pentru un must mai acidulat îl lăsaţi, aşa cum am spus, fără să închideţi ermetic damingeana (sau sticlele) pentru câteva zile la temperatura camerei", a explicat Diva în Bucătărie.

Vezi și: Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!

Cum se face BULIONUL. Nu trebuie să-ți lipsească din cămară. REȚETA foarte SIMPLĂ

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele